Red Bull zaostával v péči o pneumatiky a scházela mu i rychlost

Red Bull zaostával v péči o pneumatiky a scházela mu i rychlost

Vettel s Webberem sportovně uznali, že na vyšší příčky dnes neměli. Trojnásobný mistr světa připomněl, že kvůli opotřebení pneumatik nemůže plně využít potenciál vozu.

Piloti Red Bullu dojeli do cíle Velké ceny Španělska na okruhu Montmeló na pozicích pod stupni vítězů. Sebastian Vettel skončil čtvrtý a jeho náskok v čele šampionátu se snížil, Mark Webber byl pátý.

Vettel přiznal, že jezdci, kteří se dnes umístili před ním, byli rychlejší a lépe zacházeli s pneumatikami. "Potřebujeme dohnat ztrátu. Momentálně nejedeme podle možností auta, ale podle možností pneumatik. Děláme něco, při čem se gumy více opotřebovávají. Dosáhli jsme dnes na dobré body, samozřejmě jsme jich chtěli více," bilancoval. "Start byl dobrý. Pak jsme zkusili držet strategii tří zastávek, ale museli jsme ji změnit na čtyři zastávky."

Webber si sice oproti startovní pozici polepšil v cíli o dvě místa, přesto konstatoval, že vozy Ferrari a Lotus jely jinou ligu. "Dnes pro nás bylo těžké závodit. Myslím, že jsme vytěžili maximum, protože v první zatáčce jsme byli čtrnáctí nebo patnáctí," vzpomínal Australan na nevydařený začátek. "Dokázali jsme se dostat zpátky, ale pořád jsme zaostávali, co se týče opotřebení pneumatik a vlastně i rychlosti. Pokud nemáte rychlost, nemůžete mít pořádnou strategii. Se svou jízdou jsem spokojen, máme slušné body, ale nebyl to výsledek, jaký jsme chtěli."

Šéf týmu Christian Horner přiznal, že cílem byl rozhodně lepší výsledek, ale bodový příděl si pochvaloval, stejně jako práci mechaniků v boxech při vysokém počtu zastávek. Thierry Salvi z Renaultu dodal, že letos je těžké jet agresivně, když je potřeba šetřit pneumatiky. "To omezuje vaše možnosti, například, jak nakonfigurujete motor," zhodnotil.

Doporučujeme

Články odjinud