Red Bull vybral nové členy pro svůj juniorský program

Red Bull vybral nové členy pro svůj juniorský program

Red Bull Junior tým, jak se jmenuje vývojový jezdecký program Red Bullu, má pro sezónu 2018 čtyři nové členy. Všichni závodí v motokárách a ani jednomu ještě nebylo patnáct let.

O podporu Red Bullu se nově mohou opřít čtrnáctiletý Nor Dennis Hauger, třináctiletí Britové Johnny Edgar a Harry Thompson a čtrnáctiletý Australan Jack Doohan, syn motocyklové legendy Micka Doohana.

Edgar s Thompsonem budou i příští rok působit v motokárách, zatímco Hauger a Doohan povýší k týmu Arden v britské formuli 4.

„Jsou období, kdy se zdá, že je tu spousta potenciálních budoucích hvězd, jindy zase nejsou,“ řekl šéf týmu Red Bull Christian Horner.

„V juniorských formulích v tuto chvíli nevidím příliš mnoho velkých talentů, až na pár ve F2, F3 nebo GP3. Proto jsme se rozhodli vrátit se ke kořenům a získat nejlepší mladé jezdce v motokárách.“

Haugerovým manažerem je bývalý závodník Harald Huysman, který se dříve staral i o kariéru Jensona Buttona a objevil i talent Kimiho Räikkönena.

McLaren nedávno do svých řad získal talentovaného Landa Norrise, zatímco Mercedes si mezi mladými jezdci vychovává George Russella. Red Bull na novou naději zatím čeká, někteří z nich, jako například Fin Niko Kari, opustili juniorský program. Red Bull přitom zřejmě přestane podporovat také Richarda Verschoora, Dana Ticktuma a Neila Verhaegena.

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud