Red Bull: Vettel nepřestoupí, nemá žádnou alternativu

Red Bull: Vettel nepřestoupí, nemá žádnou alternativu

Vedení Red Bullu nemá obavy, že by Sebastian Vettel mohl chtít změnit působiště a závodit pro jiný tým, jak po něm někteří chtějí, aby prokázal své kvality.

Některé seriózní zdroje v nedávné minulosti říkaly, že Vettel koketuje s Ferrari a že by rád pro něj jednou závodil. Poradce Red Bullu Helmut Marko si je ale jistý, že čtyřnásobný mistr světa nemá důvod odejít.

"Tým změní jen v případě, že mu nedokážeme postavit konkurenceschopné auto," řekl pro Spiegel. "Proč by teď chodil k Ferrari nebo Mercedesu? Zvlášť když by byl týmovým kolegou Alonsa nebo Hamiltona."

"A u McLarenu se dá jen těžko odhadnout vývoj. V tuto chvíli nemá vedle nás žádnou alternativu."

Podle Marka se Vettel ani nemusí trápit tím, že po něm někteří fanoušci chtějí, aby ukázal, jak umí závodit, také v jiném týmu.

"Ayrton Senna vyhrál své tři tituly u McLarenu, nikdy nejezdil pro Ferrari nebo Mercedes, ale nikdy neměl problém s image," namítl. "Možná je skvělé vyhrát s Ferrari. Ale teď to není zrovna snadné."

Že by Vettel mohl v dohledné době chtít opustit Red Bull, zpochybňuje také šéf týmu Christian Horner.

"Myslím, že teď by chtěl v našem voze sedět každý jezdec v pit lane. Sebastian si užívá jezdění pro tým, vyrostl v tomto týmu a je jeho součástí, proč by měl chtít být jinde?"

"Všech svých úspěchů dosáhl s vozy z Milton Keynes, byl členem juniorského programu Red Bullu a Dietrich Mateschitz ho podporuje od doby, kdy mu bylo 13 nebo 14 let. Je to o vztazích, o naprosté důvěře Sebastiana v tým a o naprosté důvěře týmu v Sebastiana."

Doporučujeme

Články odjinud