Red Bull v závodě nestačil, Verstappena vyřadil technický problém

Red Bull v závodě nestačil, Verstappena vyřadil technický problém

Red Bull si z Velké ceny Velké Británie odváží osm bodů za páté místo Daniela Ricciarda. Max Verstappen po technických problémech cíl závodu neviděl.

Red Bull byl po celý víkend Velké ceny Velké Británie třetím nejrychlejším týmem za Ferrari a Mercedesem. To se potvrdilo i v závodě, kde Ricciardo obsadil páté místo.

„První kolo bylo zábavné a trochu šílené, nevím, co se stalo Lewisovi, ale viděl jsem, že byl otočený. Pak jsme měli nějaké pěkné souboj s Maxem a Kimim. Restarty byly intenzivní, ale my neměli rychlost na rovinkách, abychom s tím mohli něco dělat a za Ferrari a Mercedesem jsme zkrátka byli příliš pomalí. Myslím, že v čistém vzduchu byl vůz dobrý, obzvlášť ve druhém stintu na střední sadě pneumatik, kdy jsme byli schopni ujet Kimimu a dotírat na Maxe,“ řekl Ricciardo.

„Tým se pak rozhodl přejít na strategii dvou zastávek u mě a pak vyjel safety car. Měli jsme smůlu a přišli jsme o pozici na trati. Na konci jsme se snažili předjet Bottase, který měl problémy s pneumatikami. Jakmile jsem se mu ale přiblížil, cítil jsem, jako by moje pneumatiky byly stejně staré jako ty jeho, prostě ztratíte přítlak a trápíte se,“ dodal.

Verstappen měl problém s brzdami

Max Verstappen se dlouho držel mezi nejrychlejšími šesti piloty, ale v závěru závodu se na jeho voze objevil problém se systémem brake-by-wire, kvůli kterému se roztočil v zatáčce Club a následně o pár zatáček později svůj vůz i odstavil.

„Není to nejlepší způsob, jak zakončit tuto sérii tří závodů, ale naštěstí minulý týden byl dobrý a před dvěma týdny to bylo také pozitivní. Takové je občas závodění. Už se to stalo v minulosti a určitě k tomu dojde i v budoucnu, ale samozřejmě bych rád dojel pátý nebo alespoň získal nějaké body. Teď nemáme nic,“ řekl Verstappen.

„Bylo to docela divné, protože v prvním kole jsem měl problém s brake-by-wire, pedál šel ve třetí zatáčce až k podlaze, ale pak bylo zase vše v pořádku. Pak jsem po druhém safety caru brzdil do 16. zatáčky a pedál šel doslova až na podlahu, zadní brzdy se zablokovaly a já se roztočil. Podíváme se na to, co se vlastně stalo. I bez problémů s brzdami jsme byli zkrátka příliš pomalí na rovinkách, mohli jste to vidět u Daniela, když útočil na Bottase. Když jsme otevřeli DRS, měli jsme stejnou rychlost jako oni bez DRS, s tím nic neuděláte.“

Foto: Getty Images / Charles Coates

Doporučujeme

Články odjinud