Red Bull to podle Palmera už nebude mít s týmovou režií tak jednoduché | Foto: Getty Images / Clive Mason

Foto: Getty Images / Clive Mason

Red Bull to podle Palmera už nebude mít s týmovou režií tak jednoduché

Kvůli současné formě Sergia Péreze v letošní sezóně formule 1 nebude podle bývalého pilota Jolyona Palmera týmová režie u Red Bullu v budoucnu tak jednoznačná.

Pérez oproti své první sezóně u Red Bullu letos zabral a výrazně se přiblížil svému týmovému kolegovi Maxi Verstappenovi. V saúdskoarabské kvalifikaci dokonce loňského mistra světa porazil.

V Monaku pak díky zvládnuté strategii získal své třetí vítězství v kariéře. K triumfu měl nakročeno také v předchozím závodě ve Španělsku, kde ale musel Verstappena pustit před sebe.

V průběžném pořadí šampionátu Pérezovi patří třetí místo 15 bodů za Verstappenem. Podle Palmera si ale Pérez nedokáže udržet svou formu po celý zbytek letošní sezóny.

„Abych pravdu řekl, nemyslím, že jde Pérez za titulem,“ řekl Palmer v podcastu Chequered Flag od BBC.

Šéf Red Bullu Christian Horner po Pérezově vítězství v Monaku řekl, že oba jezdci týmu mohou volně bojovat o titul a z pohledu stáje nezáleží na tom, kdo z nich se případně stane mistrem světa.

Palmer si proto myslí, že zavedení týmové režie by bylo pro vedení Red Bullu nepříjemné.

„Má mnohem lepší rok a myslím, že to samo o sobě způsobí, že týmová režie bude pro Red Bull méně samozřejmá,“ říká.

„Vím, že ji aplikovali v Barceloně, tam ale byly rozdílné strategie, a to bylo to, čím argumentovali. V normálním závodě je pro ně ale podle mě nepříjemné přistoupit k týmové režii, zvláště když Pérez vyhraje.

„Odvádí dobrou práci. A byl opravdu rychlejší, Monako je výjimečné a nemusí vám nutně zaručit rychlost na dalších okruzích. Viděli jsme to už v minulosti, je to trochu speciální trať. Je ale skvělé, že je letos dalším vítězem. A není daleko od vedení v šampionátu,“ dodává Brit.

Doporučujeme

Články odjinud