Red Bull takovou ztrátu na Ferrari nečekal | Foto: Getty Images / Clive Rose

Foto: Getty Images / Clive Rose

Red Bull takovou ztrátu na Ferrari nečekal

Rudí býci se sice dostali v obou šampionátech do čela, v Monaku však zatím na Ferrari nestačí.

Max Verstappen (4./4.)

Lídr šampionátu uznává, že Ferrari je v současnosti o něco rychlejší. Zároveň ale připomíná, že se Red Bullu zatím nepodařilo trefit ideální nastavení.

„Zkoušeli jsme různé věci a čekali, jak se auto zachová. Myslím, že v prvním tréninku to bylo trochu lepší. Když máte lépe vyvážený vůz, můžete jet více na hraně a promítne se to také na vašich časech.

Jasně, v porovnání s Ferrari musíme přidat. Jde hlavně o nastavení. Je tu znát, že jsou letošní vozy těžší, pomalejší. Hrboly jsou více cítit. Není to ale nic hrozného. Je tu trošku horší viditelnost a celkově je to takové hektické,“ přiznal Verstappen.

Sergio Pérez (2./3.)

Oba volné tréninky ovládl domácí hrdina Leclerc. Pérez se zdá být ve slušné formě, pátek zakončil hned za oběma vozy Ferrari. Scuderia prý zatím vypadá velmi silně.

„Rád jsem se vrátil do Monaka, vždycky se tu bavím. Máme za sebou dva povedené tréninky. Závodní simulace byla vzhledem k provozu docela náročná. Celkově se zdá, že na Ferrari ztrácíme. Bylo opravdu dobré. Zanalyzujeme všechna posbíraná data a uvidíme, co se dá dělat.

Překvapilo nás, jak je Ferrari silné. Jistou ztrátu jsme čekali, ale ne tak výraznou. Nechme se překvapit, co s tím uděláme. Q3 bude to nejdůležitější,“ tuší Pérez.

Doporučujeme

Články odjinud