Red Bull stále věří, že do Toro Rosso posadí Ticktuma

Red Bull stále věří, že do Toro Rosso posadí Ticktuma

Red Bull se zřejmě nevzdal myšlenky, že do Toro Rosso posadí už v příštím roce Daniela Ticktuma.

Daniel Ticktum momentálně vede šampionát evropské F3. Red Bull by ho rád posadil v příštím roce do Toro Rosso. Má to ale dva háčky. Ticktum potřebuje k zisku super licence 40 bodů, ale za titul ve F3 dostane jen 30. 

Druhý problém má jméno Mick Schumacher. Syn sedminásobného mistra světa je na vítězné vlně a náskok Ticktuma stáhl na pouhé tři body.

Red Bull chtěl Ticktuma posadit do vozu F1 během testů v Maďarsku, ale FIA mu nepovolila ani tuto možnost. Ticktum totiž nemá ani mezinárodní A licenci. Získat by ji mohl až po skončení šampionátu F3 (i kdyby titul nezískal), takže ho možná uvidíme v testech v Abú Dhabí.

Novinář Joe Saward napsal, že Red Bull stále věří, že může FIA přesvědčit, aby Ticktumovi udělila výjimku nebo změnila bodový systém super licence. FIA by mu mohla například uznat loňské vítězství ve slavném závodě v Macau.

Podle spekulací by měl jedno z míst u Toro Rosso obsadit Daniil Kvjat, který má být potvrzen za týden během GP Ruska.

Nad druhou sedačkou visí otazníky. Pokud nebude mít Ticktum super licenci, mohl by druhé místo získat Vandoorne nebo Wehrlein. Mluví se dokonce o Giovinazzim nebo o Kubicovi. Polského jezdce ale Helmut Marko údajně využívá jen k nátlaku na Kvjatovy sponzory.

Foto: F3

Doporučujeme

Články odjinud