Red Bull správnou strategií dostal Verstappena zpět na druhé místo

Red Bull správnou strategií dostal Verstappena zpět na druhé místo

Pilot Red Bullu Max Verstappen si z Velké ceny Singapuru vozů formule 1 odváží body za druhé místo, když díky dobře zvolené strategii dokázal Sebastianu Vettelovi vrátit předjetí z úvodu závodu.

Verstappen ve včerejší kvalifikaci dosáhl nejlepšího letošního umístění, když poprvé v této sezóně startoval z první řady za nejrychlejším Lewisem Hamiltonem. Už v prvním kole však o druhé místo přišel ve prospěch Sebastiana Vettela.

„Byla škoda ztratit tak brzy pozici ve prospěch Sebastiana, ale nemohl jsem toho moc dělat, oba jsme jeli naplno. Měl bych být schopen držet pozici, ale rychlostně jsem mu nestačil. Moje jediná reálná šance na vítězství byla na startu, bohužel to ale nevyšlo a já věděl, že jsem o tu šanci přišel,“ řekl Verstappen.

Díky správně zvolené strategii se ale Verstappen dokázal vrátit před Vettela na druhé místo. „Naštěstí pro mě tým měl skvělou strategii a skvělou zastávkou mě dokázali vrátit zpátky na druhé místo. Když jsem se pak díky pomalejším jezdcům přiblížil Lewisovi, nikdy jsem nemyslel, že bych ho mohl předjet. Je těžké tu předjíždět, tak jsem nechtěl riskovat. Bylo to také nespravedlivé, když byl pozdržen jezdci, kteří mu neuhnuli z cesty.“

Ricciardo doplatil na nemožnost předjíždět

Také jeho týmový kolega Daniel Ricciardo dokončil závod na stejné pozici, na které také stál na startu.

„Zkusili jsme něco jiného, když jsme jeli dlouho na hyper měkké sadě pneumatik, měli jsme dobrou rychlost, ale městské okruhy jsou skvělé jen tehdy, když jste na pole position, v opačném případě je nejen těžké předjíždět, ale také držet se za soupeřem. Kvalifikace je tu velmi důležitá a závod byl ztracen už včera,“ řekl v cíli šestý Ricciardo.

„Mohl jsem dohnat Kimiho (Räikkönena), zůstal jsem za ním pár kol a pak jsem se musel stáhnout. Měl jsem rychlost na to vrátit se zpět za něj, ale nikdy jsem nebyl dost blízko, abych zaútočil. Městské okruhy jsou moje oblíbené tratě, ale jsou zároveň frustrující. V Monaku jsem slyšel Lewise, jak si na sedmém místě stěžoval na jízdu za jiným vozem, teď jeho stížnosti chápu,“ dodal Australan.

Foto: Getty Images / Clive Mason

Doporučujeme

Články odjinud