Red Bull: Slibujeme, že nebudeme zasahovat do souboje našich jezdců o titul

Red Bull: Slibujeme, že nebudeme zasahovat do souboje našich jezdců o titul

Šampionát 2010 se chýlí ke konci a jezdci Red Bullu jsou v průběžné klasifikaci na předních pozicích. Tým proto nemíní využít týmové příkazy a nechá Webbera a Vettela, ať rozhodnou na trati.

"Slibuji, že tým nebude zasahovat do boje o titul," prohlásil šéf rakouské stáje Christian Horner na oficiálních stránkách formule 1. "Ale musíte si také uvědomit, že směřujeme na tratě, které budou více vyhovovat Ferrari a McLarenu. Mám trochu obavy ze závodu v Abú Zabí."

"McLarenu se tam loni dařilo, i když jejich auto nebylo tak dobré jako naše. A skutečností zůstává, že máme nevýhodu nižšího výkonu motoru. To by mohlo znamenat rozdíl v Abú Zabí a pravděpodobně také v Koreji."

Podle Hornera nemá Red Bull mezi svými jezdci žádné preference. "Velmi dobře byste měli vědět, že nemůžu a nesmím odpovědět na takovou otázku," reagoval, když měl ve svých řadách vybrat vlastního favorita na titul.

"Máme luxusní problém. Pro tým je skvělé, že máme dva jezdce bojující o titul. A nemusíme zacházet moc do psychoanalýzy, abychom věděli, že pokud dva jezdci bojují o nejprestižnější titul v motorsportu, je součástí této hry napětí. My musíme zajistit, aby se ani jeden z nich necítil znevýhodněn."

O použití týmových příkazů žádal Red Bull Flavio Briatore. Pochopitelně tím měl na mysli, aby se podpora soustředila na Marka Webbera, o jehož záležitosti se stará. "Co jiného by jako Markův manažer měl říkat? Moje odpověď je jasné ne," vzkázal Horner. "Samozřejmě si dokážu představit, že by byl Flavio radši, kdybychom zvolili cestu Ferrari a soustředili se na jednoho jezdce, ale to by bylo špatně, protože jsou oba uprostřed boje o titul. Jediné, co od nich očekáváme, je, že si vzájemně nebudou škodit."

Doporučujeme

Články odjinud