Red Bull si vybral bolestné

Po dvou hořkých zklamáních v Bahrajnu a Austrálii posbíral Red Bull v Sepangu konečně plný počet bodů. Sebastian Vettel slavně zvítězil, jeho kolega Mark Webber týmu zajistil druhé místo.

O doublu Red Bullu bylo rozhodnuto hned v prvních dvou zatáčkách. Vettel měl ze třetího místa skvělý start a postoupil do čela. „Využil jsem šanci. Předjel jsem Nika (Rosberga), dotáhl se na Marka a pokračoval ještě dál. Do první zatáčky je to celkem daleko, měl jsem jasnou výhodu. Mark měl pak lepší výjezd z druhé a třetí zatáčky. Šli jsme do toho a při tom to udrželi pod kontrolou. Kdyby byl Mark na mém místě, udělal by to samé,“ vylíčil souboj Vettel.

„Trochu se mi tam protočila kola,“ vysvětlil Webber, který byl původně na pole position. „Nevěděl jsem, kde je Nico, a netušil, jestli to mám vzít středem nebo spíš doleva. Brzdil jsem pozdě a získal o trochu lepší výjezd. Přetahovali jsme se až do čtvrté zatáčky,“ popsal.

Australan zůstal těsně za svým mladším kolegou a společně nechali zbytek pole za sebou. Webberovy naděje na obrat definitivně zhasly při zastávce v boxech, kdy se mechanikům na chvíli zasekla šroubovací pistole v předním kole. „(Sebastian) si zasloužil vyhrát,“ poznamenal pak Webber po závodě.

Vítěz Vettel si pochvaloval skvělé auto i pneumatiky od Bridgestonu. „Směsi, které sem přivezl, fungovaly moc dobře.“

Red Bull byl v Malajsii dominantní už ve třetí kvalifikaci za sebou. V uplynulých dvou závodech ale ze svých pole position nevytěžil nic pořádného. V Bahrajnu měl Vettel poruchu na motoru a propadl se z prvního místa až na čtvrté, v Austrálii ho z čela závodu sestřelila záhadná závada kola. Za to všechno si dnes on i tým vybrali bolestné. „Po tom všem bylo hlavní nezpanikařit a zůstat klidní,“ řekl Vettel.

 

Doporučujeme

Články odjinud