Red Bull si jede v Mexiku vlastní ligu, připouští Hamilton

Red Bull si jede v Mexiku vlastní ligu, připouští Hamilton

Vedoucí muž průběžného pořadí letošní sezóny formule 1 Lewis Hamilton z Mercedesu si myslí, že jezdci Red Bullu jsou ve Velké ceně Mexika neporazitelní.

Max Verstappen vyhrál všechny tři tréninky a jeho týmový kolega Daniel Ricciardo byl nejrychlejší v kvalifikaci, kde úspěch Red Bullu podtrhl Verstappen druhým místem. Třetí Hamilton přitom na Ricciarda ztratil jen 135 tisícin a čtvrtý Sebastian Vettel z Ferrari 211 tisícin sekundy.

„Jsem docela spokojen s tím, že jsem tak blízko. Být třetí není pro start špatné. Gratuluji Danielovi. Tihle kluci byli až příliš rychlí, před kvalifikací i v kvalifikaci jeli svou vlastní ligu. Nebyl způsob, jak bych mohl překonat jeho prostřední sektor,“ řekl na Ricciardovu adresu Hamilton.

„Toto je pro nás skvělý den, když uvážím, jak špatné to bylo včera,“ řekl Hamilton v reakci na páteční tréninky, ve kterých skončil sedmý a jeho týmový kolega Valtteri Bottas devátý.

„Je to jako noc a den. Včera jsme se opravdu trápili, první trénink byl dobrý, ale od druhého tréninku nebyla zábava tohle auto řídit. Na celém voze byla řada různých problémů. Z technické stránky, z pohledu aerodynamiky, z velké části z mechanické stránky, ale také trochu aero a motor. Přes noc jsme udělali velké změny, včera jsme si nemysleli, že bychom se vzhledem k výkonnosti byli schopni kvalifikovat na ultra (měkké směsi pneumatik),“ dodal Hamilton.

„To by pro nás byla obrovská nevýhoda, kdybychom zítra nemohli startovat na fialové a museli být například na hyper (měkké směsi). Jakmile jsme nastoupili do kvalifikace, okamžitě jsme věděli, jak se vůz choval. Říkal jsem si 'dobře, jsme v mnohem silnější pozici pro boj o umístění'. Jsem rád, že jsem byl schopen odvést svou práci ve druhé jízdě. Bylo to velmi dobré,“ pochvaluje si Hamilton.

Bottas poděkoval mechanikům za výměnu motoru

Také Bottas, který vyrazí z páté pozice, vyzdvihl práci týmu mezi pátečními tréninky a sobotní kvalifikací.

„Celý tým odvedl včera večer a dnes skutečně dobrou práci. Včera to pro nás nevypadalo dobře, dnes se ale vůz choval mnohem lépe. Chci také poděkovat svým mechanikům za skvělou práci. Za méně než jeden a půl hodiny se jim podařilo rozmontovat auto a vyměnit motor, a vůz pak fungoval skvěle,“ řekl Bottas.

„Poté, co byl vůz opraven, byla kvalifikace celkem jasná, ale já nedokázal poskládat v Q3 dobré kolo. Nikdy jsem neměl tak dobrý pocit jako v předchozích kvalifikačních jízdách, alespoň jsme ale mnohem blíže čelu, než jsme byli v pátek. První řada dnes byla zřejmě nedosažitelná, ale naše časy byly alespoň velmi blízké těm Ferrari,“ dodal Fin.

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud