Red Bull se svým RB13 odstartoval nedělní představování vozů

Red Bull se svým RB13 odstartoval nedělní představování vozů

Poslední tři týmy formule 1 dnes představí své vozy pro letošní sezónu. Jako první tak učinil Red Bull, který v prezentačním videu ukázal svůj letošní model RB13.

S novými pravidly pro letošní sezónu, kdy se více pozornosti věnovalo aerodynamice vozu, je Red Bull pasován do role aspiranta na titul, jelikož právě v oblasti aerodynamiky v uplynulých letech vynikal tým Adriana Neweyho, který je podepsán také pod letošním modelem Red Bullu.

V loňském roce získal tým z Milton Keynes dvě vítězství, ve Španělsku se radoval při svém prvním startu Max Verstappen a v Malajsii Daniel Ricciardo.

Red Bull se u letošního vozu rozhodl pro prezentaci formou videa, které zveřejnil na svých sociálních sítích. Vozu přitom nechybí žraločí ploutev, kterou se prezentovala také většina dalších týmů.

„Vypadá krásně,“ řekl o novém voze Daniel Ricciardo. „Rozhodně vypadá elegantně. Mám z toho ten dojem, že vypadají jako nejrychlejší vozy na zemi.“

Stejný názor má také jeho týmový kolega Verstappen. „Vůz vypadá velmi agresivně. Doufejme, že když má takový agresivní vzhled, že bude i rychlé, musíme počkat a uvidíme,“ říká Nizozemec.

Foto: Red Bull Content Pool

Doporučujeme

Články odjinud