Red Bull se neobává, že by Verstappen na konci sezóny odešel | Foto: Getty Images / Charles Coates

Foto: Getty Images / Charles Coates

Red Bull se neobává, že by Verstappen na konci sezóny odešel

Před Rakouskem se spekulovalo, že by Max Verstappen měl mít možnost ukončit smlouvu s Red Bullem a odejít jinam. Tým se toho neobává.

Předpokládá se, že Max Verstappen má ve smlouvě doložku, která mu za jistých okolností umožňuje ukončit smlouvu už na konci letošního roku – tedy o rok dříve. Podrobnosti neznámé, ale budou patrně souviset s umístěním Verstappena v šampionátu v těchto dnech před letní přestávkou.

Verstappen je nyní třetí s náskokem na Vettela. Kromě toho získal dvě vítězství. Red Bull se proto neobává, že by chtěl odejít.

„Jsem v tomto ohledu zcela uvolněný,“ řekl Christian Horner, kterého cituje Autosport. „Max si jízdu v týmu užívá. Vidí pokrok, kterého dosahujeme. Nevidím žádné riziko. Myslím, že teď se musíme soustředit na to, abychom v polovině šampionátu dostali z auta více výkonu. Vyhráli jsme dva závody a měli pár dalších pódií.“

Horner popsal podmínky v Německu jako ideální pro Verstappena. „Má skvělý přirozený cit v ovládání auta a takové podmínky se mu myslím líbí. Vždy v nich vyniká a má důvěru v auto. Je schopen dělat věci a současně se starat o pneumatiky. Je to velmi působivé.“

Foto: Getty Images / Charles Coates

Doporučujeme

Články odjinud