Red Bull se na Webbera soustředit zatím nechce

Red Bull se na Webbera soustředit zatím nechce

Vzhledem k malým bodovým rozdílům a zvratům v letošním šampionátu tým Red Bull Racing nemá v úmyslu vsadit v boji o titul v poháru jezdců jen na Marka Webbera.

U stáje z Milton Keynes je situace podobně komplikovaná jako u McLarenu. Oba jezdci jsou stále ve hře o titul, přičemž jeden má větší šanci díky menší bodové ztrátě. Webbera dělí od Alonsa 11 bodů, zatímco Vettela 25.

"Jak bylo vidět v této Grand Prix, lídr šampionátu se během závodu změnil třikrát a my jsme Fernandu Alonsovi darovali 25 bodů, což je samozřejmě frustrující," řekl šéf Red Bullu Christian Horner. "Věřím, že se v tomto šampionátu bude bojovat až do posledního kola v Abú Zabí.

"Mark drží v šampionátu druhé místo a Sebastian se propadl na čtvrté. Ale mezi čtvrtým Sebastianem a vedoucím Fernandem je stále jen jedno vítězství. A kolikrát jsme letos viděli šampionát se úplně otočit? Takže je nemožné předpovídat, co se stane v Brazílii a Abú Zabí."

Jelikož ale zbývají do konce sezóny už jen dva závody, je třeba k nim přistoupit komplexně a Horner přiznal, že Red Bull zváží všechny možnosti a případnou aplikaci týmové strategie. "Ještě jsem se nezabýval všemi scénáři a propočty, ale před Brazílií to uděláme," potvrdil. "Cílem samozřejmě je, aby oba byli před Fernandem a Lewisem, jako se nám to podařilo v korejské kvalifikaci."

Rakouská stáj musí také doufat, že bude mít spolehlivou techniku. Ačkoliv s využíváním motorů neměl Red Bull doposud problémy a papírově na tom byl hůř Alonso, Vettel přišel v Koreji o motor, který měl vydržet ještě 400 kilometrů.

"Doufejme, že to pro něj bude mít zanedbatelné dopady," komentoval Horner. "Doufejme, že jeho motorům zbývá dost kilometrů, aby mohl jezdit beze změn až do konce roku. Tento víkend to se zbývajícími kilometry bylo trochu těsné, proto odjel méně kol. Ideální situace to není."

Doporučujeme

Články odjinud