Red Bull se na startu obává vozů s KERS

Jezdci však věří, že dosáhnou dobrého výsledku.

Red Bull dnes v kvalifikaci na Velkou cenu Maďarska opět překonal oba jezdce stáje Brawn GP. Sebastian Vettel zajel druhý nejrychlejší čas, Mark Webber skončil třetí.

Vettel se však na startu obává obou mclarenů vybavených systémem KERS, které budou stát za ním. Na trati, kde se obtížně předjíždí, bude start klíčovou fází závodu. "Včera jsme se trápili s nastavením," vysvětloval Němec. "Přes noc jsme ale udělali pokrok, takže zítra by to mělo být dobré. Největší hrozbou pro nás budou vozy vybavené KERS, které startují za námi. Je otázka, kde budou předjíždět. Zleva, zprava, uvidíme zítra."

Přestože o Hungaroringu je známé, že sudá stopa je tu špinavá, Vettela start z druhého místa neznepokojuje. "V posledních několika závodech to nebyla nevýhoda," vzpomíná. "Samozřejmě, že sudá stopa je výhoda, ale nemyslím, že by to tu bylo tak výrazné."

Co se týče průběhu kvalifikace, Vettel litoval, že při svém druhém měřeném kole uvízl mezi ostatními vozy, závěrečné kolo se mu ale podařilo. "Uvidíme zítra,. Měl by to pro nás být dobrý závod," věří.

Webber litoval své chyby ve druhé zatáčce v závěrečné části kvalifikace. Jinak pochválil svého týmového kolegu i nejrychlejšího jezdce Fernanda Alonsa. Výsledek považuje za dobrý také vzhledem k vývoji šampionátu. "Rubens (Barrichello) nepostoupil do třetí části, takže Sebastian a já jsme v dobré pozici, abychom toho využili. Doufejme, že získáme nějaké body," věří Australan, který rovněž očekává útok vozů s KERS.

Šéf týmu Christian Horner měl radot především z toho, že Felipe Massa je po hrozivě vypadající havárii při vědomí. Dále pochválil oba své jezdce za velmi dobrou práci. "Doufejme, že naše pozice na startu zítra proměníme v dobrý výsledek," přeje si.

Fabrice Lom, který má u Red Bullu na starosti dodávky motorů Renault, je potěšen, že vozy vybavené agregáty francouzského výrobce se umístily na prvních třech místech. "Bylo by dobré mít vepředu dva jezdce Red Bullu, ale je to skvělý den pro Renault. Gratulujeme Fernandovi. Počkejme si na hmotnosti vozů, ale myslím, že jsme pro zítřek v dobré formě," věří.

Doporučujeme

Články odjinud