Red Bull rozhodl: Vedle Verstappena bude závodit Gasly

Red Bull rozhodl: Vedle Verstappena bude závodit Gasly

Pierre Gasly se v příštím roce přesune z Toro Rosso do Red Bullu, kde nahradí Daniela Ricciarda, který odchází do Renaultu.

Red Bull v pondělí večer potvrdil, že v roce 2019 bude v Red Bullu vedle Maxe Verstappena jezdit Pierre Gasly.

Pierre Gasly označil přestup do Red Bullu za splnění snu. „Jsem tak nadšený, že jsem se připojil k tomuto špičkovému týmu. Od chvíle, kdy jsem v roce 2013 vstoupil do juniorského programu Red Bullu bylo mým cílem  závodit za tento tým,“ řekl Gasly.

„Tato neuvěřitelná příležitost je dalším krokem v mém úsilí vyhrát závody a soutěžit o mistrovství světa. Red Bull se vždy snažil bojovat o šampionát nebo o vítězství a to je to, co chci.“

Gasly poděkoval všem u Red Bullu a také u Toro Rosso. Nyní se chce soustředit na co nejlepší celkový výsledek se svým současným týmem. 

Podle Christiana Hornera Gasly prokázal svůj nesporný talent. „Jeho hvězdné výkony v letošním roce v týmu poháněném motorem Honda jen zvýšily jeho pověst jednoho z nejvíce vzrušujících mladých talentů v motorsportu. Těšíme se, že Pierre v roce 2019 přinese svou rychlost, dovednost a přístup do týmu.“ 

Pierre Gasly vstoupil do formule 1 vloni v Malajsii. Na svém kontě má zatím 17 startů. Jeho nejlepším umístěním bylo letos čtvrté místo v Bahrajnu.

Foto: Getty Images / Peter Fox

Doporučujeme

Články odjinud