Red Bull Racing prodloužil smlouvu s Webberem na rok 2013

Red Bull Racing prodloužil smlouvu s Webberem na rok 2013

Nečekaně brzy se rozluštila letošní první přestupová tajenka, Mark Webber působiště nezmění a příští rok bude pokračovat u Red Bullu.

Webber byl předmětem častých spekulací a byl označován jako možný nástupce Massy u Ferrari v příští sezóně. To se ale nestane, Australan se svým současným týmem znovu prodloužil na další rok.

"U Red Bullu Racing jsem od roku 2007 a za tu dobu jsem získal devět vítězství v Grand Prix," uvedl Webber. "V současnosti si hodně věřím a jedu naplno. Tým dobře znám a cítím se tu velmi dobře. Za ty roky jsme spolu vyrostli a zůstat u něj považuji za naprosto správné rozhodnutí."

Red Bull vždy říkal, že preferuje pokračování s Webberem, pokud se Australan bude cítit motivován a v dobré formě. Výsledky v letošní sezóně podtržené vítězstvím ze Silverstonu splnění této základní podmínky potvrdily.

"Mark jezdil v prvních devíti závodech sezóny velmi dobře a jeho výkony jsou působivé," uznal šéf týmu Christian Horner. "Mnoha svých úspěchů ve formuli 1 dosáhl během působení u Red Bullu Racing a spolu jsme získali 10 pole position, devět vítězství a 31 pódií."

"Jelikož obě strany velmi toužily pokračovat v tomto partnerství, bylo logickým rozhodnutím prodloužit náš vztah a s velkým potěšením potvrzujeme, že Mark pro nás bude jezdit v roce 2013."

Vzhledem k dlouhodobé smlouvě Vettela je tak sestava Red Bullu Racing pro příští rok uzavřená.

Doporučujeme

Články odjinud