Red Bull prodloužil technické partnerství s Hondou do konce roku 2025 | Foto: Getty Images / Mark Thompson

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Red Bull prodloužil technické partnerství s Hondou do konce roku 2025

Red Bull prodloužil spolupráci s Hondou do konce platnosti současných pravidel.

Honda z formule 1 „odešla“, ale oba týmy Red Bullu i nadále používají její pohonné jednotky. Původní záměr byl takový, že si Red Bull bude pohonné jednotky vyrábět sám ve své nové firmě Red Bull Power Trains, která technologii Hondy převezme. Nakonec ale vše vyrábí i nadále Japonci.

Současné pohonné jednotky jsou v procesu zmrazení vývoje – na konci tohoto měsíce bude zmrazen i vývoj MGU-K, baterie a řídicí elektroniky. V roce 2026 mají vstoupit v platnost nová pravidla. Očekává se, že Red Bull spojí síly s Porsche.

Honda Racing Corporation (HRC) pomáhala při vzniku společnosti Red Bull Powertrains a souhlasila s poskytováním technické pomoci pro motory používané týmy Red Bull a AlphaTauri. Původní dohoda měla skončit na konci roku 2023, nyní však byla prodloužena do roku 2025.

„Spolupráce Red Bullu se společností Honda je neuvěřitelně úspěšná a jsme rádi, že bude pokračovat až do konce současné éry pravidel FIA pro pohonné jednotky v roce 2025,“ řekl šéf týmu Red Bull Christian Horner.

„Dohodli jsme se na pokračování podpory Red Bull Power Trains ve formuli 1 prostřednictvím HRC, a to na základě žádosti Red Bullu o prodloužení naší stávající dohody, které HRC může vyhovět v rámci svých stávajících zdrojů,“ uvedl prezident HRC Kodži Watanabe.

„Naším cílem je opět využít naši účast ve vrcholném motorsportu k rozvoji technologií a našich zaměstnanců.“

Doporučujeme

Články odjinud