Red Bull prodělal na špatně zvolené strategii, říká Webber

Red Bull prodělal na špatně zvolené strategii, říká Webber

Sebastian Vettel dojel ve Velké ceně Maďarska na čtvrtém místě, jeho týmový kolega Mark Webber na místě osmém. Australan viní Red Bull ze špatně zvolené strategie.

Mark Webber odstartoval do Grand Prix Maďarska z jedenáctého místa a jeho tým mu chtěl pomoci k lepšímu umístění strategií tří zastávek v boxech. Jezdec teď toto rozhodnutí označuje za chybné. Rakouská stáj prý špatně odhadla míru degradace pneumatik u soupeřů.

Před poslední zastávkou v boxech se Webber držel na pátém místě, po ní skončil na místě osmém. "Myslím, že jsme doufali, že ostatní budou mít ke konci větší potíže s pneumatikami. Tam jsme ztratili tři pozice. Páté místo už tam bylo," smutní Australan. "Přemýšlel jsem o tom, že zůstanu na trati."

"Letos jsme měli už spoustu případů, kdy se lidé dostali na pokraj (životnosti pneumatik). Tahle strategie ale nakonec nefungovala. Při snaze o něco nového jsme ztratili tři místa."

Po dnešním závodě ztrácí Webber v šampionátu čtyřicet bodů na prvního Alonsa. "Fernando dneska vytěžil jen o něco víc. Tato velká cena byla zklamáním. Během prvního kola jsem celkem riskoval a dokázal jsem toho využít. Ve výsledku nám to ale dnes nešlo," postěžoval si australský pilot.

Webberův týmový kolega jel také na tři zastávky v boxech, jemu tato strategie konečné umístění ale nepokazila, neboť měl ještě před pit stopem dostatečný náskok. "Zrovna jsem pronásledoval Romaina a snažil jsem se ke konci udělat něco jiného. Myslím, že to byla správná věc."

"Domnívám se, že naše auto není v závodě tak špatné, potřebujeme mít ale lepší starty a lepší první kola," vysvětluje Němec.

Šéf týmu Christian Horner přiznává, že dnešek neproběhl zrovna podle jeho představ, zároveň však dodává, že současný stav šampionátu nevypadá pro Red Bull úplně špatně. K dnešnímu závodu dodává: "Kolem pětačtyřicátého kola se u Marka začaly vyvíjet problémy s diferenciálem. Potom uvízl za Sennou a nedokázal přes něj najít cestu." Šéf stáje také přiznává, že tři zastávky byly u Webbera vzhledem k jeho problémům s diferenciálem nevyhnutelné.

Horner také popsal, co se stalo s Vettelem v úvodu GP. Němec se pokoušel předjet Grosjeana, při svém manévru si však příliš najel na obrubník a dostal se tak do problémů. V následující zatáčce se tak před něj bez větší námahy dostal Button.

Doporučujeme

Články odjinud