Red Bull představil obhájce titulu RB7

Red Bull představil obhájce titulu RB7

Tým Red Bull Racing ve Valencii ukázal, jak vypadá jeho letošní monopost RB7, s kterým hodlá obhájit oba mistrovské tituly.

RB7 je evolucí loňského monopostu RB6, s kterým stáj z Milton Keynes vyhrála pohár konstruktérů a Sebastian Vettel titul mistra světa. Na první pohled jsou si oba vozy podobné, přesto je mezi nimi několik odlišností. Letošní auto má vyšší přední část, útlejší boky, jiný kryt motoru a nové zadní křídlo.

Díky úspěchům z loňské sezóny může Red Bull vstoupit do letošního roku sebejistě. "Pramení z nich sebedůvěra, ale ne arogance," řekl šéf týmu Christian Horner. "Tým jde do letošní sezóny velmi, velmi motivovaný a s velkým nasazením. Musíte si uvědomit, že jsme stále nezávislý tým se zákaznickým motorem a loni jsme dokázali pozoruhodné věci. Naším cílem je samozřejmě je dokázat letos znovu."

"Loňská sezóna byla dlouhá a letos čelíme s 20 závody té nejdelší v historii formule 1. Bude to výzva a výhoda se bude mezi týmy přelévat z okruhu na okruh. Ale já věřím, že jsme na celou sezónu velmi dobře vybaveni." Za největší soupeře Red Bull stále považuje Ferrari, McLaren a Mercedes.

Nový vůz samozřejmě navrhoval Adrian Newey a Horner prozradil, že práce známému designérovi trvala stejně dlouho jako v minulosti a dokončit vůz včas pro testy stihl tým jen díky tomu, že zrychlil proces výroby. RB7 pohání motor Renault a KERS vlastní výroby, na kterém Red Bull pracoval už v roce 2009, ale do závodu jej tehdy nenasadil.

FOTOGALERIE

Doporučujeme

Články odjinud