Red Bull Powertrains přetáhne Mercedesu až 50 lidí | Foto: Getty Images / Mark Thompson

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Red Bull Powertrains přetáhne Mercedesu až 50 lidí

Red Bull pokračuje v budování své firmy Red Bull Powertrains, která bude vyrábět a v budoucnu možná i vyvíjet pohonné jednotky pro Red Bull Racing a AlphaTauri.

Red Bull v únoru oznámil, že zakládá Red Bull Powertrains. Firma bude od příštího roku vyrábět pohonné jednotky Honda. 

V dubnu Red Bull potvrdil, že technickým ředitelem Red Bull Powertrains bude Ben Hodgkinson, na začátku května pak potvrdil dalších pět jmen. Všichni přicházejí z Mercedesu.

Podle Auto Motor und Sport si Red Bull objednal sedm zkušebních stanovišť a chce v Red Bull Powertrains zaměstnávat 350 lidí. Z tohoto počtu přijde 50 z Mercedesu.

Oficiálně zatím přešlo šest lidí, ale příchod dalších šesti se už považuje za hotovou věc. Horner však věří, že celkem přijde z Brixworthu na 50 lidí.

Další pak jen změní adresu. Honda vyrábí své motory v Japonsku, ale v Evropě má svou pobočku a to právě v Milton Keynes, kde sídlí také Red Bull.

Red Bullu by při vývoji motorů pro rok 2025 mohla pomoci nová pravidla. Výrobci se shodují, že je potřeba snížit náklady na vývoj. Nové pohonné jednotky mají být také výrazně jednodušší. Jak přesně budou vypadat, to se patrně dozvíme už velmi brzy. V průběhu léta má dojít ke schválení pravidel (nebo první verze).

Doporučujeme

Články odjinud