Red Bull potvrdil, že Kvjat zůstává u Toro Rosso

Red Bull potvrdil, že Kvjat zůstává u Toro Rosso

Daniil Kvjat nepůjde do Force Indie a ani nikam jinam. V příštím roce ho uvidíme i nadále po boku Carlose Sainze v Toto Rosso.

Kvjat letos začal druhou sezónu u Red Bullu, ale od GP Španělska byl přesunut zpět do juniorského týmu a na jeho místo přišel Verstappen.

Okolo budoucnosti Kvjata nebylo dlouho jasno. Red Bull by ho mohl u Toro Rosso nahradit Pierre Gaslym. V posledních hodinách se pak objevily spekulace, že má o Kvjata zájem Force India.

Nakonec ale Kvjat v roce 2017 zůstane u Toro Rosso. 

Kvjat poděkoval Red Bullu i Markovi za důvěru. „Jsem velmi rád, že zůstanu v týmu, v němž se cítím jako doma. Těším se na další tvrdou práci, která nás v roce 2017 společně čeká.“

Podle šéfa týmu Franze Tosta je s ohledem na změny pravidel pro tým důležitá stabilita. Současně připomenul, že se Toro Rosso vrací k Renaultu, takže je čeká ještě více práce. 

„Vždy jsem mu říkal, že jeho budoucnost s námi je v jeho rukou a on k tomu přistoupil tak, že podal výkony, které mu zaručují sedačku v STR12 v roce 2017. Nyní máme velmi talentovanou a silnou jezdeckou dvojici, se kterou se můžeme pustit do sezóny, v níž očekávám, že budeme velmi konkurenceschopní.“ 

Foto: Getty Images / Peter Fox

Doporučujeme

Články odjinud