Red Bull potvrdil svou pozici v šampionátu

Oba vozy jely rychle a spolehlivě.

Piloti Red Bullu se dnes ocitli v naprosto rozdílné situaci. Zatímco Sebastian Vettel už téměř tradičně bojoval na čele startovního pole, Mark Webber se musel po smolné kvalifikaci prokousávat vpřed ze samotného chvostu pole.

"Bylo to dost dobré. Dobrý výsledek a dobré body, ale závod nebyl jednoduchý. Start byl v pohodě, ale najednou se vedle mě zjevil Lewis. Zřejmě musel zmáčknout speciální tlačítko, díky čemuž získal výhodu. V první zatáčce jsem se ocitl mezi dvěma vozy, takže jsem musel zpomalit a přepustit dvě pozice. Pak jsem se bohužel zasekl za Lewisem. Začaly mi kvůli tomu odcházet pneumatiky. Dostáváte se pak pořád do smyku. Brzdění je tu obtížné, je proto důležité mít pneumatiky v dobrém stavu a stabilní zadní část vozu. Ve druhém úseku závodu jsem byl za Jarnem Trullim, což je škoda, protože jsem byl na měkkých pneumatikách a mohl jsem jet o něco rychleji. Ve třetím stintu to bylo naopak, měl jsem tvrdou směs a musel jsem se bránit před Jarnem, který jel na měkčích pneumatikách. V zrcátkách jsem viděl, že byl hodně blízko. Nedopustil jsem se ale chyby a dojel na druhém místě! Celému týmu za tento výsledek velice děkuji," řekl spokojený Vettel, jenž je v hodnocení jezdců na třetím místě a na druhého Barrichella ztrácí jediný bod.

Marku Webberovi se nedala upřít snaha, ta však na bodované umístění nestačila, australský závodník dojel jedenáctý.

"Měl jsem pohodový start, prvních několik kol bylo v pořádku, ale pak jsem se zasekl za Piquetem. Předjet vůz s KERS je velmi obtížné. Na rovinkách byl opravdu rychlý. Pokazilo mi tu celou úvodní část závodu. Změnili jsme pak strategii na dvě zastávky v boxech. Tvrdší směs pneumatik měla špatnou přilnavost, ale to bylo u každého. Když v podobných závodech nestartujete na čele, dokážete odhadnout, jak to asi dopadne. Dělal jsem, co jsem mohl. Sebastian měl dobrý den, potvrdil sílu vozu. Moji mechanici pracovali pekelně tvrdě, vůz byl spolehlivý, takže náš den snad přijde," řekl Webber.

Doporučujeme

Články odjinud