Red Bull potvrdil převzetí motorů Honda. Je to nejlepší varianta, říká Marko | Foto: Getty Images / Mark Thompson

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Red Bull potvrdil převzetí motorů Honda. Je to nejlepší varianta, říká Marko

Red Bull dnes potvrdil, že od Hondy převezme výrobu pohonných jednotek.

Komise F1 minulý týden schválila zmrazení pohonných jednotek od roku 2022. Red Bull tak dnes mohl potvrdit, že převezme výrobu pohonných jednotek Honda. Pro tyto účely vznikne nová společnost s názvem Red Bull Powertrains Limited, která bude vyrábět motory pro Red Bull a AlphaTauri.

Přímo Red Bull uvádí, že k výrobě bude docházet do nástupu nové generace pohonných jednotek v roce 2025. Zatím není jasné, zda si poté bude Red Bull pohonné jednotky sám také vyvíjet, nebo přijde do F1 nový výrobce.

„Pro Red Bull je založení Red Bull Powertrains Limited odvážným krokem, ale provedli jsme ho po pečlivém a podrobném zvážení,“ řekl Helmut Marko. 

„Uvědomujeme si, že je to obrovský závazek, ale věříme, že vytvoření této nové společnosti je pro oba týmy tou nejkonkurenceschopnější volbou.“

2018-honda-ra618h.jpg
Foto: Honda

„Byli jsme pochopitelně zklamaní, když se Honda rozhodla opustit tento sport jako výrobce motorů, protože náš vztah přinesl okamžitý úspěch, ale jsme vděčni za jejich podporu při usnadnění této nové dohody,“ řekl Christian Horner. 

„Honda významně investovala do hybridní technologie, aby zajistila dodávky konkurenceschopných pohonných jednotek pro oba týmy. Nyní zahajujeme práci na přestěhování divize pohonných jednotek a integraci nových zařízení a personálu do našeho technologického kampusu. Mezitím se plně soustředíme na dosažení nejlepších možných výsledků v poslední sezóně, ve které je Honda oficiálním dodavatele pohonných jednotek.“

Doporučujeme

Články odjinud