Red Bull podle Hornera vítězí díky obětavosti všech členů stáje

Red Bull podle Hornera vítězí díky obětavosti všech členů stáje

Zaměstnanci stáje prý často dělali více, než od nich bylo požadováno. V letošní sezoně to mělo být vůbec nejvýraznější.

Fernando Alonso před vyvrcholením sezony Ferrari motivoval výroky, že Red Bull má nejlepší auto, avšak Ferrari nejlepší tým. Nyní mu svým způsobem kontruje Christian Horner, šéf Red Bullu, který podle něho nevyhrál jen díky vozu, ale také v důsledku obětavé týmové práce na všech úrovních. Letošní šampionát nebyl tak jednoznačný jako v loňském roce, a tak bylo potřeba, aby zaměstnanci vyvinuli ještě větší úsilí.

"Naši lidé vždy pracovali velmi tvrdě, ovšem letos to byla zdaleka největší výzva. Byl to nejtěžší šampionát týmů i jezdců. Tituly jsme si museli opravdu vybojovat a i díky tomu jsou v mnoha ohledech ty nejcennější. Členové týmu se nebáli obětovat čas, který mohli trávit s rodinami a přáteli a raději zůstali v naší továrně v Milton Keynes. Bylo to neuvěřitelné.

Hlavní klíč k našemu úspěchu je týmový duch tohoto týmu, způsob, jak pracujeme jako jeden kompaktní celek. Mohli bychom si vyprávět mnoho heroických příběhů o tom, čeho všeho se jednotliví lidé museli letos vzdát, aby se vylepšilo auto, abychom stihli nasadit nové komponenty, abychom pokračovali ve vývoji aerodynamického tunelu a podobně. 

To, co bylo vidět o nedělích odpoledne, bylo jen malé procento toho, co tvoří grand prix tým. Bez maximálního nasazení zaměstnanců by tento titul, již třetí v řadě, nebyl myslitelný," citoval Hornera Autosport.

Doporučujeme

Články odjinud