Red Bull: Obvinění z porušování RRA souvisejí s našimi úspěchy

Red Bull: Obvinění z porušování RRA souvisejí s našimi úspěchy

U týmu Red Bull Racing panuje přesvědčení, že někteří konkurenti jednají neférově a předkládají falešná obvinění, protože špatně nesou své neúspěchy.

"Loni jsme byli pod palbou kvůli ohebným křídlům a obviněním z používání skrytých systémů zavěšení a tak dále," připomněl šéfdesignér Red Bullu Adrian Newey. "Letos tu bylo něco podobného a je to trochu nezáživné. Ale ke sportu to patří, a když máte to štěstí, že jste nejrychlejší, stáváte se terčem."

"Netrápí mě to. Když se takové věci objeví, snažíme se je ignorovat. Ale pokud se do toho zapojí FIA nebo FOTA (Asociace týmů formule 1), musíte vysvětlovat, o co jde, a dokazovat, že je vůz legální. Svoji energii používáte na obhajobu něčeho, i když nic není špatně."

Šéf týmu Christian Horner je přesvědčený, že obvinění z nedodržení Dohody o omezení zdrojů (RRA) jsou jen pokračováním útoků, které začaly loni.

"Letos se to přesunulo z vozu na RRA, což jak říká Adrian, je po chvíli nudné," uvedl. "Je to téměř nevyhnutelné, že v některých oblastech tohoto sportu dochází k neférovému jednání."

Doporučujeme

Články odjinud