Red Bull o účasti v Le Mans neuvažuje

Red Bull o účasti v Le Mans neuvažuje

Koncern Red Bull, který disponuje dvěma týmy ve formuli 1, v současnosti o účasti v Le Mans neuvažuje. Španělskému listu El Confidencial to řekl Helmut Marko.

Rakouská společnost Red Bull se kromě „královny motorsportu“ angažuje v mnoha dalších sportovních odvětvích. V nejslavnějším vytrvalostní závodě na světě, kterým je čtyřiadvacetihodinovka v Le Mans, však její jméno chybí. A v nejbližší době se to zřejmě nezmění.

Na otázku listu El Confidencial, zda – li Red Bull plánuje vstup na scénu Le Mans, odpověděl jeden z čelních představitelů týmu Helmut Marko velmi jasně: „Ne, jsme koncetrováni na formuli 1.“

„Cenová náročnost šampionátu FIA WEC je značná a takové množství peněz nevydáme kvůli úspěchu v jednom závodě,“ doplnil své vyjádření Marko.

Podle Helmuta Marka neuvažuje Red Bull ani o sponzoringu některého ze stávajících týmů ve FIA WEC, respektive v Le Mans.

Marko se rozhovořil i o letošní sezóně F1, kde prý může Red Bull stále bojovat o zisk poháru konstruktérů.

„Ne, v boji s Mercedesem a Ferrari nic nevzdáváme, jinak bychom ani tak usilovně nepracovali. Pohonná jednotka ve formuli 1 není jako ostatní normální motory. Pokud zlepšíte spalovací motor, zlepší se s ním i elektrická část. Ferrari vypadalo v úvodu sezóny jako velký favorit, pak ale přišla Barcelona, kde byl díky upgradu opět rychlejší Mercedes,“ řekl Marko o dosavadním průběhu sezóny. 

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud