Red Bull nikdy neměl tak dobrou předsezónní přípravu

Red Bull nikdy neměl tak dobrou předsezónní přípravu

Red Bull od letošní sezóny využívá pohonných jednotek Honda a podle slov Helmuta Marka rakouská stáj nikdy neměla lepší přípravu na nový ročník formule 1.

Ačkoliv v první sérii testů se ukázalo ve velmi dobrém světle Ferrari, poradce Red Bullu Marko si předsezónní přípravy pochvaluje.

„Pokud mluvím o Red Bullu a Toro Rosso, tak jsme zatím měli velmi dobré období. Řekl bych, že jsme ještě nikdy neměli tak dobrou přípravu na sezónu. U obou týmů,“ pochvaluje si Marko v rozhovoru pro Sky.

Zatímco zlepšenou výkonnost Honda již prokázala minulý rok, kdy poháněla vozy Toro Rosso, spolehlivost japonských pohonných jednotek zůstávala otázkou. Po prvním testu, ve kterém jely oba týmy bez problémů, však Marko nemá obavy ani v tomto ohledu.

„Je to nové období. Nedíváme se zpět. Díváme se dopředu. Je to velmi dobrý vztah,“ říká. „Samozřejmě jsme měli obavy ze spolehlivosti, zatím to však vůbec není problém. Nová je také kultura. Našim lidem to však vyhovuje.“

V prvních testech se dařilo Ferrari. Marko však věří, že na čele je i Red Bull a s Hondou letos může vyhrát závod.

„Z toho, co jsem viděl na okruhu, je Ferrari v tuto chvíli rozhodně nejrychlejším autem. Za nimi je Red Bull a Mercedes. Uvidíme, co dokážeme udělat do Melbourne. Jsme však optimističtí, že tento rok můžeme vyhrát závody i díky naší síle, nejen v případě, kdy mají ostatní problémy nebo když jedeme na speciálních okruzích jako Monte Carlo nebo Singapur.“

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud