Red Bull: Není důvod k panice, jsme nejkonzistentnější tým

Red Bull: Není důvod k panice, jsme nejkonzistentnější tým

Tým Red Bull Racing byl sice v posledních závodech pod stupňujícím se tlakem soupeřů, přesto stále dosahuje velmi dobrých výsledků, proto nemá důvod podnikat radikální kroky.

V průběhu letošní sezóny byly Red Bullu soupeřem střídavě týmy McLaren a Ferrari, teď už ho ohrožují oba zároveň. V Německu úřadující mistři podlehli oběma rivalům, v Maďarsku už jen McLarenu. "Nepanikaříme," ujišťoval šéf Red Bullu Racing Christian Horner. "McLaren a Ferrari jsou určitě skvělé týmy, oba byly v různých fázích šampionátu rychlé, poslední dobou byly rychlé oba."

"Ale jeden tým je konzistentní, a to Red Bull, v každé letošní Grand Prix byl ve vedení. Závod v Maďarsku byl těžký v náročných podmínkách. Přesto jsme získali druhé místo, přičemž Sebastian navýšil svůj náskok v šampionátu jezdců a před McLarenem máme náskok 103 bodů v šampionátu konstruktérů. Takže určitě nepanikaříme."

I když se Red Bull ocitl pod velkým tlakem soupeřů, v obou pohárech se zřejmě bojuje už jen o druhá místa. "Byla to fantastická první polovina sezóny, z jedenácti závodů jsme jich šest vyhráli, máme pět druhých míst, patnáct umístění na stupních vítězů a v každé Grand Prix jsme stáli na pole position," vyčetl Horner. "Takže z pohledu statistiky a šampionátu to byl fenomenální začátek, fenomenální první polovina. Co se týče bodů, tak Sebastian jich teď má jen o 18 méně, než získal za celý loňský rok. Takže když se na to podíváte takhle, je to velmi pozitivní."

K náskoku v šampionátu šéf stáje z Milton Keynes dodal: "Myslím, že je zcela zasloužený, ale nemůžeme si být ničím jistí. Takže letní přestávka je ideální příležitostí vrátit se domů, strávit čas s rodinami, dobít baterie a vrátit se silnější na poslední závody. Čekají nás dva závody, v Belgii a hlavně v Monze, kde se nám v minulosti moc nedařilo. Ale jsme odhodlaní tam být konkurenceschopní, tam a v každém dalším závodě do konce sezóny."

Doporučujeme

Články odjinud