Red Bull: Není čas na defenzivu, začali bychom chybovat

Red Bull: Není čas na defenzivu, začali bychom chybovat

Red Bull Racing má relativně bezpečný náskok v obou šampionátech, ale nechce ho jen bránit. Má v plánu se dál snažit o vítězství v každém závodě.

Poslední tři závody vyhráli soupeři Red Bullu, takže se obhájci titulu dostali pod mírný tlak. Mírný proto, že jejich bodové náskoky v čele tabulek šampionátů jsou pořád velké.

"Na naší filozofii se nic nemění," řekl šéf týmu Christian Horner pro BBC. "Budeme se dál snažit a útočit v každé Grand Prix, protože nemůžeme ubrat. Jakmile začnete konsolidovat svoji pozici, začnete dělat chyby."

"Naším cílem je vyhrát každou Grand Prix do konce sezóny. Ve skutečnosti to nebude možné, ale v závodech, které nebudeme moci vyhrát, chceme být druzí, pokud ani to nebude možné, tak chceme pódium. Takže dokud budeme během každého víkendu optimálně využívat své možnosti, mělo by to pak za celou sezónu snad stačit."

Red Bull ale ví, že se netěší stejně výhodě jako v úvodní fázi sezóny. "Pracujeme jako tým a jezdci nám nemusejí říkat, že musíme zareagovat," uvedl Horner v reakci na Webberovu výzvu změnit přístup. "Ferrari a McLaren procházejí fází konkurenceschopnosti, ale my jsme stále vpředu. Jedeme naplno."

Doporučujeme

Články odjinud