Red Bull neměl dost náhradních dílů. Verstappen proto odjel jen 29 kol

Red Bull neměl dost náhradních dílů. Verstappen proto odjel jen 29 kol

Max Verstappen toho v poslední den letošních předsezónních testů formule 1 na okruhu v Barceloně příliš neodjel. Podle jeho slov to bylo způsobeno nehodou jeho týmového kolegy z Red Bullu Pierra Gaslyho.

Tým musel opravit těžce poškozený vůz RB15, který zničil Gasly při nehodě v rychlé zatáčce Campsa v předposlední den testů.

Celou noc z čtvrtka na pátek dával tým vůz dohromady a Verstappen mohl půl hodiny po začátku pátečních testů vyjet na trať. Už po 29 kolech však pro Verstappena testy skončily, když tým musel zkontrolovat převodovku, kterou do vozu nasadil po Gaslyho nehodě. Verstappen se ve zbytku dne na trati již neobjevil.

„Vše je to spojeno s tím, co se stalo včera (ve čtvrtek). Je to škoda,“ řekl Verstappen. „Byli jsme trochu omezeni z pohledu dílů, tým ale odvedl skvělou práci při stavbě vozu. Někdy to tak bohužel je.“

Red Bull během testů nezajel reprezentativní časy na kolo. Zatím se proto nedá přesně určit jeho pozice v porovnání s ostatními týmy.

Verstappen nicméně doufá, že malé množství kol odjeté v poslední den testů „nebude příliš bolet“ a věří, že Red Bull může mít i přesto 17. března v Austrálii úspěšný začátek sezóny.

„V zimních testech to vždy může být lepší, celkově jsme však měli velmi dobré zimní testy. Odjeli jsme spoustu kol. Ačkoliv dnešek možná nebyl ten nejlepší den, tak myslím, že celkově jsem vždy odjel přes 100 kol, takže s tím mohu být spokojen,“ dodal.

Foto: Getty Images / Dan Istitene

Doporučujeme

Články odjinud