Red Bull nasadí v Turecku upravený KERS

Red Bull nasadí v Turecku upravený KERS

Od začátku letošní sezóny je největší slabinou týmu Red Bull systém na rekuperaci kinetické energie, jenž funguje velmi nespolehlivě. Ve snaze problémy vyřešit inženýři před dalším závodem KERS upraví.

"Během většiny závodu jsme měli problémy a museli jsme se obejít bez KERS. První stint byl v pohodě, ale chvíli poté jsme o něj přišli," vysvětloval Sebastian Vettel po závodě v Šanghaji. "Ano, je to samozřejmě velká rána. Je tu dlouhá rovinka, ta zadní, kde to má velký vliv, takže to (selhání) určitě nepomůže, když se snažíte si vybudovat náskok."

Mark Webber měl v závodě podobné problémy. V sobotu dokonce kvůli závadě KERS téměř nejezdil ve třetím volném tréninku. "V dnešní době je to ve formuli 1 klíčová komponenta, takže je naprosto zřejmé, že problémy musíme vyřešit co nejdříve," uvedl. "McLaren má s Mercedesem velké zkušenosti z roku 2009 a odvádí s ním dobrou práci. Ale není to výmluva, znamená to, že musíme pracovat tvrději a být co nejšikovnější a nejrychlejší."

"Naštěstí teď máme menší přestávku, takže se na ten systém zaměříme z pohledu výdrže, konzistence, ale také mu musíme dobře porozumět. Nejde jen o výkonnost, ale hrozně to také dělá problémy celé garáži... Moje auto bylo tento víkend asi čtyřikrát rozebráno a znovu postaveno. Pro mechaniky je to tak mnohem těžší, aby si vyhnuli chybám, když pořád auto otevírají, rozebírají a dávají znovu dohromady. Není to snadné."

Red Bull proto plánuje nasadit v příštím závodě vylepšenou verzi svého systému. "V Turecku budeme mít upravený KERS," potvrdil šéf týmu Christian Horner. "Jak systému lépe rozumíme a jezdíme s ním, situace se zlepšuje. Takže věřím, že plánované úpravy ty problémy vyřeší."

Doporučujeme

Články odjinud