Red Bull nasadí v Interlagosu novou verzi alternátoru, potvrdil Renault

Red Bull nasadí v Interlagosu novou verzi alternátoru, potvrdil Renault

Renault považuje svoji nejnovější specifikaci alternátoru za dostatečně otestovanou na to, aby ji nasadil v posledním závodě i Red Bull Racing.

Vedení Red Bullu vyjádřilo obavy z alternátoru Renault, protože jeho jezdce vyřadil už ze tří závodů. Šéfdesignér Adrian Newey ho dokonce označil za tikající bombu.

V posledním závodě sezóny v Brazílii, který bude rozhodující pro pohár jezdců, dostane Red Bull nejnovější verzi alternátoru. "Je to prosté, nasadíme novou specifikaci. Prošla všemi testy," potvrdil provozní šéf Renaultu Rémi Taffin pro Autosport.

Nový alternátor použily v Austinu ostatní týmy s motory Renault. Podle Taffina to mohl udělat i Red Bull, ale neudělal. Chtěl zůstat u upravené starší verze, která byla do té doby spolehlivá.

Na otázku, proč Red Bull nepoužil nejnovější specifikaci, Taffin odpověděl: "Protože jsou to lidé a lidé mají v jistých chvílích určité pocity. Bylo to společné rozhodnutí. Vyložili jsme všechno na stůl a společně rozhodli, že půjdeme touto cestou."

"Měli jsme vše připravené pro starou i novou verzi. Ale zavládl pocit, že má smysl použít něco, co známe roky a s čím jsme najeli hodně kilometrů, i když jsme měli nové řešení, které prošlo všemi testy."

Doporučujeme

Články odjinud