Red Bull napodobil Haas. V Bahrajnu nedokončil ani jeden jeho vůz

Red Bull napodobil Haas. V Bahrajnu nedokončil ani jeden jeho vůz

Při úvodním závodě letošní sezóny formule 1 v Austrálii krátce po sobě odstoupili oba piloti týmu Haas. V dnešní Velké ceně Bahrajnu se to stalo jezdcům Red Bullu.

Daniel Ricciardo jel v úvodu závodu na čtvrté pozici a stíhal Kimiho Räikkönena, když ztratil výkon a musel svůj vůz odstavit. Podle Australana je na vině elektrický problém.

„Když se to stane tak brzy, je to velmi, velmi těžké. Když je to takhle noční závod, máte celý den na to přemýšlet o tom závodě, snažíte se nechat si všechno na závod, a po dvou minutách je konec,“ řekl Ricciardo.

„Přišel jsem o všechen výkon. Vypadá to na baterii nebo elektrický problém, všechno se vypnulo, nemohl jsem nic dělat. V tuto chvíli pro to není žádný důvod, občas je realita našeho sportu krutá. Miluji to, pak to nenávidím.

Nebylo tam žádné varování. První věc, kterou jsem v nájezdu do 8. zatáčky cítil, byl brzdový pedál, ztratíte výkon, pedál se propadne, já se podíval na displej a všechno se vypnulo. Hned jsem to věděl, nemohl jsem měnit převodové stupně...

Pro všechny je to frustrující, protože jsme měli opravdu pocit, že máme dobrý vůz. Věřím, že v závodě byl náš vůz lepší. Odjel jsem jel jeden a půl kola.“

Verstappen kolidoval s Hamiltonem

Jen o pár kol déle vydržel v závodě jeho týmový kolega Max Verstappen.

Nizozemec po nehodě v kvalifikaci startoval do závodu až z 15. místa, už ve druhém kole ale svedl v první zatáčce souboj s Lewisem Hamiltonem o devátou příčku, při kterém došlo mezi oběma piloty ke kontaktu a Verstappen dostal defekt levé zadní pneumatiky.

Pomalu se musel vrátit do boxů. O pár kol později však svůj vůz odstavil vedle trati a musel odstoupit.

„Od startu jsem si užíval ten pocit z vozu, hledal jsem mezery a vypadalo to na vzrušující závod,“ řekl Verstappen.

„Na rovinkách jsem se dobře vyvážel za ostatními, poslední zatáčka byla opravdu dobrá, což mi dovolovalo zůstat blízko za Lewisem. Trochu jsme se dotkli, ale od středu do konce zatáčky jsem byl vpředu, pak jsem dostal náraz zezadu a cítil jsem, že mám defekt. Věděl jsem, že závod pravděpodobně skončil.

Podle mého názoru tam byla spousta místa pro oba a říct 'nebudeme nic řešit' je trochu kruté, když jsem teď vyřazen ze závodu kvůli kontaktu na mé levé zadní kolo,“ dodal Verstappen v reakci na rozhodnutí sportovních komisařů neudělit za incident žádnou penalizaci.

Foto: Getty Images / Clive Mason

Doporučujeme

Články odjinud