Red Bull nadšený autem i raketou od Hondy. Vyzve letos Ferrari?

Red Bull nadšený autem i raketou od Hondy. Vyzve letos Ferrari?

Máme za sebou teprve 2,5 dne testů. Můžeme sice spekulovat o rozložení sil, ale to je tak asi vše.

Nejrychlejší časy zajelo první dva dny Ferrari a to o dost rychlejší časy ve srovnání se zbytkem pole. Jenomže jsou to jen testy. Týmy mají své programy, jezdí s různými pneumatikami, množstvím paliva, nastavením motoru. A také postupně přivážejí nové díly. 

Nová pravidla vytvořila také nový prostor pro bouřlivý vývoj v průběhu sezóny, takže ani forma v Melbourne nemusí nic znamenat. Navíc jde o trochu atypický okruh.

Podle Auto Motor und Sport zatím data z GPS ukazují, že Ferrari je poměrně jasně vpředu. Na druhém místě sice byl po dvou dnech Mercedes, ale to už nemusí platit.

Red Bull totiž prozradil, že jezdil se zadním křídlem pro Montreal. Jeho vůz nebyl úplně stabilní. Dnes dopoledne ale už nasadil křídlo pro okruh v Barceloně a měl by zrychlit.

U Red Bullu vládne maximální spokojenost. „Jdeme podle plánu. Auto funguje tak, jak jsme předpokládali. A motor Honda je raketa,“ říká Horner, podle kterého i Pierre Gasly potvrdil pokrok oproti loňskému roku.

Nejde ale jen o výkon. Podle Hornera Honda už před filmovacím dnem měla hotové čtyři motory, což u Renaultu nikdy nebylo. A v zatáčkách poskytuje větší stabilitu.

Další díly přiveze Red Bull do Melbourne a pár koní dodá i Honda. 

V Barceloně se hodně diskutuje o rozdílných filozofiích předních křídel. Na jedné straně stojí Ferrari a Alfa Romeo, na straně druhé s odlišným konceptem třeba Mercedes a Red Bull.  

„Zůstaneme u našeho typu křídla, protože pro nás funguje nejlépe,“ vysvětlil Horner. „Samozřejmě jsme se dívali na koncept Ferrari, ale naše simulace ukázaly, že naše křídlo má větší potenciál.“

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud