Red Bull na Silverstonu ztrácí, Ricciardovi nefungovalo DRS

Red Bull na Silverstonu ztrácí, Ricciardovi nefungovalo DRS

Nedostatečná rychlost na rovinkách připravila jezdce Red Bullu o šanci bojovat v kvalifikaci na Velkou cenu Velké Británie vozů formule 1 o první pozice. Daniel Ricciardo měl navíc problém se systémem DRS.

Vítěz minulého závodu v Rakousku Max Verstappen odstartuje do závodu na Silverstonu z páté příčky před svým týmovým kolegou Ricciardem, který jej na šestém místě doplní ve třetí řadě na roštu.

„Na rovinkách ztrácíme více než sekundu, tato trať je pro nás stále méně a méně příznivá. Je to škoda. Vůz se ale v kvalifikaci choval opravdu dobře, obzvlášť v Q3 jsme udělali nějaké úpravy na předním křídle a vůz je silný. Všichni to víme,“ řekl Verstappen.

„Zítra bude trochu tepleji, stále se ale budeme trochu trápit v porovnání s jezdci vpředu. Je to čas zdarma, který získávají na rovinkách. My pak musíme více tlačit na pneumatiky a ve spojitosti s teplem to není ideální, ale uvidíme.“

Ricciarda zradilo DRS

Daniel Ricciardo obsadil v kvalifikaci šesté místo se ztrátou téměř pěti desetin na svého týmového kolegu Verstappena a 1,2 sekundy na nejrychlejšího Lewise Hamiltona.

Australan po kvalifikaci řekl, že ve svém nejrychlejším kole v Q3 měl problém se systémem DRS.

„Mezi čtvrtou a šestou zatáčkou jsem přišel o DRS. V posledním kole, v tom nejlepším kole jsem ho neměl. Je to v pohodě, jen trochu škoda. Nevím proč, jen v nevhodný čas,“ postěžoval si Ricciardo.

„Stálo mě to pár desetin, nic to nezmění, je to ale frustrující. Víme, že ztrácíme rychlostně na rovinkách. Když jsem viděl, že jsem otevřel DRS a ono nefungovalo, bylo to více frustrující než cokoliv jiného.“

Ricciardo nicméně věří, že on a Red Bull mohou vytěžit z nezvykle teplého počasí, které v těchto dnech na Silverstonu panuje.

„Jsem skutečně optimistický v tom, že to nebude nudný závod o jedné zastávce. Myslím, že zítra bude tepleji, strategie dvou zastávek bude snad fungovat. Rozhodli jsme se v Q2 ušetřit novou měkkou sadu, pokud bychom je museli použít zítra v závodě, myslíme trochu dopředu. Před kvalifikací jsme věděli, že budeme na páté nebo šesté pozici, takže se snažíme co nejvíce vytěžit ze závodu.“

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud