Red Bull na DRD pracuje, ale detaily neprozradí

Red Bull na DRD pracuje, ale detaily neprozradí

Šéfdesignér Red Bullu Racing Adrian Newey přiznal, že i jeho tým zkoumá možnosti DRD. Odmítl ale naznačit, zda je pravděpodobné jeho závodní nasazení.

DRD je systém, který jako první na trati ukázal loni Lotus. Jedná se o pasivní a zcela autonomní DRS, které je velmi těžké zprovoznit, protože se musí samo zapínat a vypínat.

"Určitě je to zajímavá oblast," uvedl Newey. "Je také velmi těžké to udělat spolehlivé, aby se to nezapínalo při jízdě za jiným vozem, což by přinášelo nepříjemné momenty, a aby to za celý víkend znamenalo přínos. Nic z toho není jednoznačné."

Newey a jeho lidé na DRD pracují. Ale zatímco McLaren naznačil, že letos takový systém zřejmě nenasadí, Red Bull neprozradil vůbec nic.

"Určitě se tomu věnujeme. Nechtěl bych prozrazovat nic o tom, co bychom mohli nebo nemohli udělat v průběhu sezóny. Je to velmi zajímavá oblast, kterou je třeba prozkoumat. Získat z toho přínosy pro čas na kolo, nebo ještě lépe bodové přínosy, to už je těžší," uzavřel šéfdesignér úřadujících mistrů.

Doporučujeme

Články odjinud