Red Bull musel před Q3 restartovat Verstappenův vůz | Foto: Getty Images / Mark Thompson

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Red Bull musel před Q3 restartovat Verstappenův vůz

Letošní mistr světa formule 1 Max Verstappen získal v kvalifikaci na závěrečnou Velkou cenu Abú Dhabí sedmou pole position v tomto roce. Úspěch Red Bullu podtrhl druhým nejrychlejším časem Sergio Pérez.

Verstappen se do čela tabulky dostal už prvním pokusem v Q3, ke kterému ale vyrazil později kvůli problému, jenž se vyskytl na jeho voze RB18.

Podle Nizozemce museli mechanici jeho vůz restartovat.

„Měli jsme trochu strach, před první jízdou museli auto vypnout. Museli jsme všechno restartovat, pak jsme vyjeli a obě kola byla dostačující, takže jsem samozřejmě velmi spokojen,“ řekl Verstappen.

„Začalo to (kvalifikace) velmi dobře, Q2 byla trochu divočejší s pneumatikami, nedokázal jsem najít přilnavost. V Q3 se pak vše vrátilo do normálu.

„Jsem velmi šťastný, že jsou oba vozy v první řadě, protože samozřejmě chceme vyhrát závod, zároveň ale chceme, aby Checo (Pérez) skončil v šampionátu druhý. Tohle je rozhodně skvělý začátek pro zítřek.“

Pérez ztratil přes dvě desetiny

Sergio Pérez má lepší výchozí pozici pro závod, který mezi ním a Charlesem Leclercem rozhodne o letošním vicemistrovi. Oba mají shodně 290 bodů.

Mexičan v kvalifikaci na okruhu Yas Marina skončil druhý se ztrátou 228 tisícin sekundy na Verstappena. Leclerc bude stát za ním na třetím místě.

„Je to dobrý start. V Q3 jsme neudělali ten poslední krok, hlavně první pokus v Q3 nebyl tak dobrý, takže jsme byli trochu pozadu,“ řekl Pérez.

„Ale je to dobré. Je dobré si pro zítřek zajistit první řadu. Max pro mě odvedl skvělou práci, jako tým jsme v tom posledním pokusu pracovali opravdu dobře. Těším se na zítřek, kdy na tom opravdu záleží.“

Doporučujeme

Články odjinud