Red Bull mírní tlak na Ricciarda: V úvodu sezóny nebude mít co ztratit

Red Bull mírní tlak na Ricciarda: V úvodu sezóny nebude mít co ztratit

Šéf týmu Red Bull Racing Christian Horner ujistil Daniela Ricciarda, že se v příští sezóně nemusí být velkého tlaku, očekávání týmu nebudou přehnaná.

Když Red Bull oznámil, že Marka Webbera nahradí Danielem Ricciardem, hned dodal, že od mladého Australana očekává, že velmi rychle začne šlapat Sebastianu Vettelovi na paty.

Horner je teď mírnější. "V mnoha ohledech nebude Daniel pod tlakem, určitě ne v prvních závodech, protože nemá co ztratit," řekl Autosportu. "Očekávání budou větší než u Tora Rossa, ale také mnohem menší než u vícenásobného mistra světa."

"Jezděním vedle Sebastiana se hodně naučí. Bude to pro něj těžká role, protože být srovnáván se Sebastianem není snadné."

Horner si je jistý, že si Red Bull vybral správně. Riccardo je podle něj schopný a rychlý. V pomalejším voze jeho přednosti nebyly veřejnosti tak zřejmé, jako členům týmu.

"Nepochybuji, že Daniel bude dál růst a zlepšovat se. Příští rok přijdou velké změny pravidel a v mnoha ohledech je to správný čas pro tak klíčovou změnu, jako je výměna jezdce."

"U žádného jezdce, kterého nasadíte, nemáte záruky. Podstatné je, že je rychlý a inteligentní. A bude mít dva a půl roku zkušeností, takže nenastoupí jako začátečník."

Doporučujeme

Články odjinud