Red Bull má nejlepší závodní rychlost

Red Bull má nejlepší závodní rychlost

Ricciardo má za to, že Red Bull je nejlepší po stránce rychlosti v delších jízdách. Klíčová pro úspěch v závodu však bude kvalifikace.

Daniel Ricciardo (1./4.)

Australský závodník si v posledních třech závodech v Singapuru vyjel pokaždé druhé místo. Letos by bilanci rád vylepšil. Pomoci by mu k tomu měl vůz, který by měl být v závodním režimu vůbec nejlepší. Extrémně důležitá však bude kvalifikace.

„Na měkkých a superměkkých pneumatikách jsme možná dokonce vůbec nejrychlejší. Ale upřímně, pokud se nedokážeme kvalifikovat mezi prvními dvěma nebo třemi, nebude moc o co bojovat. Kvalifikace je tu skoro stejně důležitá jako v Monaku.

První trénink nám vyšel lépe než ten druhý. Cítil jsem se trochu lépe. Věřím ale, že dokážeme najít optimální balanc i na večerní podmínky. Právě večer se pojede kvalifikace. Víme, jak si stojíme, a věříme, že to bude v pohodě.

Můžu jen doufat. Připravil jsem se dobře a tým sem přivezl dost dobré auto. Loni mi pomohl dobrý start. Naším cílem pro zítřek je první řada. To je náš plán. Jsem připraven na zbytek víkendu, který bude velmi těsný. Všechny tři top týmy tu dovedou být rychlé,“ ví Ricciardo.

Max Verstappen (2./3.)

Nizozemský dravec nevěří, že by Red Bull měl na vítězství v kvalifikaci. Ta je přitom v Singapuru, jak uvádíme výše, extrémně důležitá a bez kvalitního výsledku v kvalifikačních bojích nelze pomýšlet na vítězství.

„Nemyslím si, že máme rychlost na pole position. Docela ztrácíme. Přesto to bylo OK, můžeme vůz ještě vylepšit. Nemám za sebou perfektní den, ale uvidíme, jak to půjde zítra. Ráno jsem se cítil dobře, ale ve druhém tréninku jsem nebyl zcela spokojen.

V rychlých kolech se trápíme s nedotáčivostí. Pokud ale přes noc zamakáme, budeme mít slušnou šanci na boje o přední příčky. Hyperměkká směs se hodně rychle opotřebovává. Ostatní směsi ale nebyly špatné, závod by mohl být zajímavý,“ řekl Verstappen.

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud