Red Bull koketuje s Mercedesem a Hondou

Red Bull koketuje s Mercedesem a Hondou

Pamatujete ještě na nedávnou divokou spekulaci, podle které bude Red Bull odebírat motor Mercedes prostřednictvím spolupráce s Aston Martin? Agregát Mercedesu v útrobách rudého býka je stále ve hře.

Red Bull už sice Renault nekritizuje s takovou razancí a vášní, ale mezi řádky je vidět skepse. V Maďarsku Red Bull řekl, že upgradovaný motor přijde ke slovu až v Rusku a je otázkou, zda přinese nějaké zlepšení.

Podle Auto Motor und Sport Red Bull nechce s Renaultem pokračovat, i když mu to ještě v příštím roce nařizuje smlouva. Jsou dvě varianty, jak dohodu zrušit: Renault odejde nebo koupí Lotus. Pokud se nestane ani jedno, mohl by Red Bull smlouvu zrušit kvůli nesplněným slibům Francouzů.

Red Bull by prý chtěl odebírat motory Mercedes pro sebe a pro Toro Rosso by sáhl po Hondě. Otázkou je, zda bude mít Mercedes zájem. Dodávat motory menšímu týmu (myšleno z hlediska rozpočtu, zázemí) jako je Force India, Williams či Lotus je něco jiného, než ho dodávat tak silnému týmu jako je Red Bull.

Konec konců Red Bull Mercedes v Maďarsku porazil. Byl to sice divoký závod, ale na okruhu, kde hraje motor spíše menší roli, byl Red Bull Mercedesu minimálně vyrovnaným soupeřem.

Ferrari před časem Red Bullu nabídlo své pohonné jednotky, ale pak se v Maranellu zalekli a nabízejí rok starou specifikaci.

V pozadí všeho je podle Auto Motor und Sport také Bernie Ecclestone. Ten už má dnes těžkou hlavu z kolabujících menších týmů a nerad by přišel o dva zdravé týmy v podobě STR a Red Bullu. 

Foto: Getty Images / Lars Baron

Doporučujeme

Články odjinud