Red Bull je v Mexiku velmi silný, ale ještě nemá vyhráno

Red Bull je v Mexiku velmi silný, ale ještě nemá vyhráno

Max Verstappen jasně opanoval oba volné tréninky na Velkou cenu Mexika. Záda mu kryl týmový kolega Ricciardo, Red Bull tak patří k favoritům na pole position.

Max Verstappen (1./1.)

Red Bullu se pátek na okruhu pojmenovaném po bratřích Rodríguezových náramně vydařil. Nizozemský pilot Max Verstappen udával tempo v obou trénincích. Vadou na kráse jinak bezvadného dne byly technické problémy Verstappena ve druhém tréninku. Penalizace se však u Red Bullu nebojí.

„Nemáme strach. Ještě nevíme přesně, o co vlastně šlo, nicméně s největší pravděpodobností je na vině hydraulika. Budeme moudřejší, až auto dostaneme zpět. Je to škoda, ale víme, že máme velmi dobré auto s dostatkem přítlaku a dobrou mechanickou přilnavostí. Podobně dobře to vypadalo i v Monaku. Snad zítra budeme bojovat o pole position, ale musíme se zlepšit,“ tuší Verstappen.

Daniel Ricciardo (2./2.)

Carlos Sainz, třetí nejrychlejší muž tréninků, na piloty Red Bullu ztratil přes sekundu. To vypadá jako luxusní náskok, Daniel Ricciardo by se však nechtěl radovat předčasně. Soupeře neradno podceňovat.

„Pokud to bude dál pokračovat takto, bude se rozhodovat mezi námi dvěma, ale nerad bych byl naivní. Jsem si jistý, že Ferrari s Mercedesem zítra budou silné. Radši bych byl, kdyby soupeři tak silní nebyli, ale je dost možné, že o pole position bude bojovat šestice vozů. To by mohlo být dost napínavé.

Klíčové bude zajet čisté kolo bez chyb. Pořád to tu dost klouže a snadno se chybuje. Nejspíše pomůže, když to na trati nebudeme přehánět. Dnes jsem byl nejspokojenější při jízdě s menším množstvím paliva. S plnou nádrží jsme nebyli tak konkurenceschopní,“ přiznal Ricciardo.

Foto: Getty Images / Dan Istitene

Doporučujeme

Články odjinud