Red Bull je podle Verstappena silnější, než očekával

Red Bull je podle Verstappena silnější, než očekával

Výkon Red Bullu v kvalifikaci na Velkou cenu Rakouska vozů formule 1 Maxe Verstappena příjemně překvapil, když se původně obával, že by mohl jeho vůz v kvalifikaci ztrácet.

Verstappen předpokládal, že dlouhé rovinky na Red Bull Ringu nebudou pohonné jednotce Honda v jeho voze svědčit a on nebude stačit na Ferrari a Mercedes.

Po obtížném pátku, kdy v poslední zatáčce okruhu havaroval, však v sobotní kvalifikaci zajel Verstappen třetí nejrychlejší čas.

„Myslím, že z pohledu celého víkendu byla naše výkonnost mnohem lepší. Než jsme sem přijeli, tak jsem se na kvalifikaci netěšil, protože jsem věděl, že to bude obtížné,“ přiznal Verstappen.

„S vylepšeními, která jsme nasadili na vůz, jsme však získali výkonnost. V průběhu kvalifikace jsem byl s vozem opravdu spokojen a v zatáčkách jsme znovu vypadali opravdu konkurenceschopně. Víme, že rychlostně na rovinkách ztrácíme na Ferrari a i na Mercedes, ale s vědomím, že toto pro nás není dobrý okruh, je to v kvalifikaci stále skvělý výsledek.“

Jeho týmový kolega Pierre Gasly skončil v kvalifikaci na deváté pozici, díky penalizaci Kevina Magnussena si však na roštu o místo polepší.

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud