Red Bull je na sezónu skvěle připraven, tvrdí Ricciardo

Red Bull je na sezónu skvěle připraven, tvrdí Ricciardo

Pilot stáje Red Bull Daniel Ricciardo si pochvaluje formu, v jaké je jeho tým na prahu sezóny 2018. Podle Australana je letos Red Bull nejlépe připraven na první závod nového roku za celou dobu jeho působení u rakouského týmu.

Daniel Ricciardo a Max Verstappen během dvou týdnů předsezónních testů v Barceloně absolvovali s novým monopostem RB14 celkem 783 okruhů. To znamená, že vůz stáje Red Bull pro sezónu 2018 absolvoval v Katalánsku více než 3 600 testovacích kilometrů.

Australan Ricciardo je přesvědčen o tom, že v předvečer startu sezóny 2018 je jeho tým zatím nejlépe připraven za celou dobu jeho působení u rakouské stáje ve formuli 1, a to navzdory tomu, že počáteční fáze testování značně narušovalo nepříznivé počasí.

„Rozhodně jsme připraveni lépe než v minulém roce. Pravděpodobně jsme na tom ještě nikdy před novou sezónou za dobu mého působení u týmu nebyli tak dobře,“ věří osmadvacetiletý rodák z Perthu, kterého 25. března čeká domácí grand prix v Melbourne.

„Odjeli jsme mnoho kol a rychlost podle mě není špatná. Pochopitelně ještě máme co zlepšovat, ale to je normální,“ řekl Ricciardo pro Autosport.

„Nyní se chystáme na první závod a věříme si v tom, že můžeme naše auto používat na maximu a hnát ho až na limit. To je dobré.“

Podle Ricciarda absolvoval Red Bull kompletní program, který si pro testy v Barceloně naplánoval.

„Ne vždy se nám to podařilo, na příklad v minulých několika letech to bylo obtížné. Minulý týden byl frustrující, stále jsem měl pocit, že ztrácíme spoustu času, který jsme mohli strávit na trati. Tento týden byl ale naštěstí mnohem lepší a zvládli jsme toho mnohem více.“

Australan hodnotí RB14 jako povedený vůz, nicméně si nemyslí, že právě monopost stáje Red Bull bude od začátku sezóny tím zcela nejrychlejším.

„Zatím vypadáme OK. Nemyslím, že bychom už teď měli to nejrychlejší auto, našim soupeřům ale budeme v patách.“

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud