Red Bull je k systému Lotusu pro udržování světlé výšky zdrženlivý

Red Bull je k systému Lotusu pro udržování světlé výšky zdrženlivý

Šéf mistrů světa Christian Horner zatím nevidí v technické inovaci Lotusu klíčový prvek letošní sezóny. Platí to alespoň navenek.

Lotus v posledních dvou letech vyvíjel systém, který kompenzuje náklony vozu při brzdění, a letos ho pravděpodobně nasadí do závodů. Na obdobném zařízení pracují také stáje Mercedes a Ferrari, ale postoj Red Bullu zůstává vlažný, alespoň na veřejnosti.

"Je to jako se vším, jde o to, jak to funguje a jak je to integrované do vozu," komentoval systém Lotusu Christian Horner pro Autosport. "Věci musejí fungovat jako celek, a ne jako jednotlivé díly. Vypadá to jako zajímavý nápad, ale nejsem ten správný člověk, abych to komentoval."

Red Bull mezitím pokračuje v práci na svém letošním voze RB8, který představí 6. února na internetu a o den později ho nasadí do testů v Jerezu.

"Jsou to rušné časy, všichni v továrně pracují naplno, ale zatím se zdá, že jsme podle svých plánů v rozumné formě," uvedl šéf stáje z Milton Keynes. "Výzvou letos je absolvovat všechny nárazové testy před prvním jízdami, ale je to stejné pro všechny týmy. Jsme ve slušné formě a jsme soustředěni sami na sebe. Uvidíme, až vozy vyjedou k prvním testům."

Doporučujeme

Články odjinud