Red Bull hledá mezi jezdci Toro Rosso nástupce Marka Webbera

Red Bull hledá mezi jezdci Toro Rosso nástupce Marka Webbera

S rozhodnutím o novém jezdeckém složení Toro Rosso nepospíchá, vše chce důkladně zvážit především s ohledem na rok 2013.

Toro Rosso má za úkol vychovávat jezdce pro Red Bull Racing, zatím se mu to podařilo se Sebastianem Vettelem. Teď má stáj z Faenzy za úkol připravit nástupce Marka Webbera, jenž by ve formuli 1 mohl skončit už po příští sezóně.

Red Bull má teď připravené čtyři juniory: Jaimeho Alguersuariho, Sébastiena Buemiho, Jeana-Erica Vergneho a Daniela Ricciarda. Jak s nimi naloží, bude rozhodovat až příští měsíc.

"Je to luxusní problém a jsem si jistý, že najdeme řešení," řekl poradce Red Bullu Helmut Marko v rozhovoru s Adamem Cooperem. "Analyzujeme to. Nejde o příští rok, hovoříme o sezóně 2013, takže máme čas a všichni čtyři můžou něco dokázat. Později v prosinci budeme mít jednání v Salzburgu, tam si projdeme všechny možnosti."

A možností je mnoho. Jednou z nich je dokonce zachování současné závodní dvojice u Toro Rosso, přičemž by Vergne mohl jezdit v pátek a Ricciardo přestoupit k Lotusu na pozici Trulliho.

"Řekl bych, že se oba od poloviny sezóny zlepšili, Buemi měl bohužel víc technických problémů. Ale i tak, my nehledáme dobrého jezdce formule 1, my hledáme top jezdce," řekl Marko v souvislosti se současnými jezdci Toro Rosso.

Druhým možným extrémním řešením je, že by místa ztratili Alguersuari i Buemi a nahradili by je Vergne a Ricciardo. A pak jsou tu všechny možnosti mezi těmito dvěma variantami. Ricciarda by ale Red Bull v každém případě chtěl dál vidět závodit, protože se u HRT osvědčil.

Doporučujeme

Články odjinud