Red Bull: Harmonický vztah Hamiltona a Buttona nevydrží věčně

Členové týmu Red Bull Racing jsou přesvědčeni, že dříve nebo později to začne mezi jezdci McLarenu skřípat. Důvod je prostý, oba totiž bojují o šampionát a jsou si soupeři.

"Kdo si myslí, že Lewis a Jenson nejsou soutěživí a nebudou se vzájemně tlačit na hranice, se pořádně mýlí," řekl šéf Red Bullu Christian Horner. "Je to nevyhnutelné, v soutěživém sportu se budou vzájemně tlačit a možná už mezi nimi nebude tak velká láska, až se to stane. Bude stačit jen jeden malý incident, aby mezi jezdci McLarenu vznikl požár, tím jsem si jistý."

Názor svého šéfa sdílí Mark Webber. Podle Australana můžou mít relativně přátelský vztah jezdci, kteří nebojují o významné pozice, jako například Kovalainen a Trulli u Lotusu. Čím víc je v sázce, tím těžší je dobře s kolegou vycházet.

"Není snadné mít krásný a pohodový vztah, když je (týmový kolega) jasný soupeř," řekl. "To je přesně ten případ také u McLarenu, o tom jsem přesvědčen. Tvrdě pracují na tom, aby to zakryli, ale oba spolu velmi tvrdě závodí. Když pořád závodíte vpředu, nevyhnutelně to přijde."

"Nechci, aby se v titulcích psalo, že Hamilton a Jenson budou tento víkend spolu bourat, to neříkám. Jen říkám, že vzhledem k tomu, co je ve hře, je to nevyhnutelné (napnutý vztah), oba jsou hladoví, oba chtějí vpřed. Kdybych neměl konkurenci, tak bych se Sebem vycházel perfektně. Není to tak, že bychom se nesnášeli, ale rivalita je naprosto přirozená. Kdyby se Seb topil v moři, pomohl bych mu."

Doporučujeme

Články odjinud