Red Bull: Druhá polovina sezóny je pro nás nový začátek

Red Bull: Druhá polovina sezóny je pro nás nový začátek

Po nestálých výkonech v první polovině sezóny přistoupí Red Bull podle jeho šéfa Christiana Hornera ke zbytku sezóny formule 1 jako k novému začátku.

Red Bull před letošní sezónou věřil, že díky novým pravidlům by mohl bojovat o titul, týmy Mercedes s Ferrari se však okamžitě svým soupeřům vzdálily.

Red Bullu tak nyní patří třetí pozice. Na druhé Ferrari ztrácí 134 bodů, ovšem před Force Indií má náskok 83 bodů. Díky Danielu Ricciardovi se zároveň Red Bull již dočkal jednoho vítězství, a to v Ázerbájdžánu.

K posledním devíti závodům sezóny přitom podle Hornera může Red Bull přistoupit s čistou hlavou, když v posledních závodech na svůj vůz nasadil řadu vylepšení.

„Myslím, že nejsme tam, kde bychom chtěli být, tvrdě ale pracujeme na tom, abychom se zlepšili,“ řekl Horner v rozhovoru pro stránky Red Bullu.

„Myslím, že druhou polovinu sezóny pojmeme jako restart a uvidíme, čeho v následujících devíti velkých cenách můžeme dosáhnout. Od začátku evropské části se nám skutečně podařilo získat impuls.“

„Takže do letní přestávky jdeme s šesti pódii, vítězstvím ve velké ceně a třetí místo v šampionátu je to, jak na tom nyní jsme. Myslím, že nejpříjemnějším aspektem je to, jak se vůz vyvíjel, obzvlášť, jak jsem řekl, od Španělska dále. V posledních závodech jsme přitom začali mít skutečně dobré výsledky.“

Horner také připomíná, že Red Bull může při vývoji vozu ve zbytku letošní sezóny využít také faktu, že pro příští rok zůstávají technická pravidla ve formuli 1 stejná.

„Myslím, že tým pracuje velmi dobře,“ řekl. „Vylepšujeme vůz, čekají nás některé podniky, které nám snad budou sedět a my budeme tlačit až do posledního závodu v Abú Dhabí.“

„Mezi námi a vozy vpředu je velká mezera, ve zbývajících závodech ale budou příležitosti a my uděláme maximum pro to, abychom se pokusili dosáhnout na to, na co můžeme. Samozřejmě že to, co se naučíte, můžete pak využít příští rok.“

Foto: Getty Images / Dan Mullan

Doporučujeme

Články odjinud