Red Bull dotahuje Mercedes, říká Hamilton

Red Bull dotahuje Mercedes, říká Hamilton

Podle Lewise Hamiltona tým Red Bull v posledních velkých cenách formule 1 dosahuje výrazného zlepšení a stahuje ztrátu na vedoucí Mercedes.

Red Bull začal od letošní sezóny odebírat pohonné jednotky Honda, která od roku 2018 spolupracuje se sesterským týmem Toro Rosso. Red Bullu se daří zejména v posledních závodech, kdy si Max Verstappen připsal dvě vítězství, pole position a další umístění na stupních vítězů.

„Čas ukáže. Myslím, že on (Verstappen) i tým v posledních několika závodech odvedli skvělou práci. Každopádně si myslím, že my se musíme soustředit na sebe a nerozptylovat se sledováním ostatních,“ řekl Hamilton.

„Myslím, že tady (v Maďarsku) budou rychlí a budou závody, jako třeba v Singapuru, kde budou zřejmě silní, celkově nás však pomalu, ale jistě dotahují,“ myslí si pětinásobný mistr světa.

„Je jednodušší dohánět, než být vpředu. Je ale skvělé je vidět se zlepšovat. Chceme konkurenci, na boj tedy budeme připraveni.“

Do druhé poloviny sezóny Red Bull přichází se změnou ve své jezdecké sestavě, když nevýrazného Pierra Gaslyho nahradí Alexander Albon. Na jeho místo v Toro Rosso zamíří právě Gasly, jehož nejlepším letošním výsledkem je čtvrté místo z Velké Británie.

Foto: Getty Images / Lars Baron

Doporučujeme

Články odjinud