Red Bull dostal pokutu za Webberovo uvolněné kolo

Red Bull dostal pokutu za Webberovo uvolněné kolo

Red Bull si od stewardů vysloužil pokutu pět tisíc euro za nebezpečné vypuštění Marka Webbera na trať. Z Australanova vozu se po zastávce v boxech uvolnilo kolo, které se poté kutálelo mezi ostatními jezdci.

Mark Webber se během Velké ceny Číny dostal do kontaktu s Jeanem-Ericem Vergnem z Toro Rosso. Webber si při něm poškodil vůz natolik, že musel okamžitě zajet do boxů, kde mu vyměnili přední přítlačné křídlo i všechny čtyři pneumatiky.

Poté, co byl pilot vypuštěn zpátky na trať, se mu ovšem postupně začalo uvolňovat pravé zadní kolo. Z boxové zídky přišel příkaz zpomalit a dojet opatrně k mechanikům, jenomže to už se Webberovi nepodařilo. Kolo totiž přímo na trati odpadlo úplně a začalo se po ní kutálet, takže ho ostatní jezdci museli objíždět. Red Bull za své nebezpečné jednání dostal pokutu 5000 euro.

Šéf stáje Christian Horner si ovšem proviněním týmu není úplně jistý. Po nehodě s Vergnem totiž došlo na Webberově voze nejen k výměně pneumatik, ale i k výměně nosu vozu, takže mechanici prý měli dostatek času na to, aby zkontrolovali, že jsou pneumatiky na voze dobře upevněné. Red Bull proto hodlá celou situaci v rámci týmu ještě podrobně analyzovat.

Doporučujeme

Články odjinud